"La casa del foc", Francesc Serés, Premi Llibreter
"La casa del foc", Francesc Serés, Premi Llibreter
Premi Llibreter

Francesc Serés ha cuinat "La casa de foc" durant sis anys perquè tenia "la necessitat imperiosa" de materialitzar el record d'un lloc

"La casa de foc" és un llibre ambientat en un racó feréstec de la Garrotxa. És una història basada en la realitat, resultant dels set anys que l'autor, Francesc Serés va viure al poblet des que hi va arribar

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "La casa de foc"
  • Autora: Francesc Serés
  • Gènere: Novel·la contemporània
  • Editorial: Proa
  • Col·lecció: A Tot Vent
  • Nombre pàgines: 592

 

TO:  Novel·la que atrapa perquè és la història de la fragilitat, de la vida al ras, escrita des de l'experiència particular.

ARGUMENT: Una nit d'hivern, un home arriba al Sallent de Santa Pau. Ben aviat, el nouvingut rep l'encàrrec de fer classes a la Mar, una noia de tretze anys. La seva família és l'eix al voltant del qual giren totes les vides de la vall del Ser. "Aquesta nena es perdrà", diu el seu avi, un home que té el do de trobar aigua sota terra i de donar ordres sense obrir la boca. Per esbrinar què vol dir perdre's, haurem de recórrer els camins que uneixen les cases i les vivències dels habitants d'una vall on tothom arriba fugint d'alguna cosa i només es queden els que no han pogut anar-se'n. El foraster busca les històries soterrades com un saurí les vetes d'aigua, i es va fent un retrat de la vall i de la seva gent, del temps i del país, dels seus mites i d'ell mateix. Som al centre del món i de la història. "La casa de foc" és una obra enganxada a la realitat i a la màgia, una novel·la que busca i que troba, una història que recorre el nostre present i que ens parla del futur, un llibre que cal llegir.

SOBRE L'AUTOR: Francesc Serés (Saidí, 1972) ha publicat la trilogia de novel·les "De fems i de marbres", els reculls de contes de "La força de la gravetat", "Contes russos" i "Mossegar la poma". També ha escrit dues obres de no ficció, "Matèria primera" i "La pell de la frontera". Amb "La casa de foc" va guanyar el Premi Proa de Novel·la 2020. Ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Literatura, el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi Llibreter, entre altres.

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut