"Benvolguda", d'Empar Moliner, 43è Premi Ramon Llull
"Benvolguda", d'Empar Moliner, 43è Premi Ramon Llull
43è Premi Ramon Llull

Empar Moliner parla de la vulnerabilitat de l'amor matrimonial a "Benvolguda"

Amb la novel·la "Benvolguda", el seu onzè llibre, l'escriptora de Santa Eulàlia de Ronçana ha guanyat el premi Ramon Llull amb una obra sobre l'amistat, el pas del temps, l'amor i la cruesa del climateri

Actualitzat
  • Títol: Benvolguda
  • Autora: Empar Moliner
  • Editorial: Columna Edicions
  • Temàtica: Novel·la contemporània
  • Col·lecció: Clàssica
  • Nombre de pàgines: 232

 

TO: A "Benvolguda", Empar Moliner exhibeix el seu talent literari en un relat commovedor i inoblidable sobre l'amistat, el pas del temps, el perdó i la cruesa secreta, mai explicada i sempre suavitzada, del climateri.

 

ARGUMENT: La Remei Duran és una dibuixant de prestigi que es considera una senyora atractiva de cinquanta i pocs anys i una esposa i mare massa feliç. Una tarda, asseguda al seient del darrere del cotxe familiar, endevina, amb tota nitidesa, que el seu jove marit, violinista titular en una orquestra, s'enamorarà de la violinista suplent que els acompanya a casa per assajar, i que seu al costat d'ell. Ells dos encara no ho saben. Ella sí.

A partir d'aquesta certesa demolidora, la protagonista de la novel·la, una dona decidida acostumada des de la infància a lluitar per la supervivència, no té cap altra opció que adonar-se del que és envellir per dins assumint de cop la vulnerabilitat de l'amor matrimonial, la drogodependència de la maternitat i la caducitat de la vida artística.

 

SOBRE L'AUTORA: Empar Moliner, escriptora (Santa Eulàlia de Ronçana, 1966) es va donar a conèixer amb el recull de relats "L'ensenyador de pisos que odiava els mims", al qual va seguir la novel·la "Feli, esthéticienne" (Premi Josep Pla 2000). Posteriorment va publicar els volums de relats "T'estimo si he begut" (Premi Lletra d'Or 2005), portada al teatre per David Selvas amb gran èxit, i "No hi ha terceres persones", i els reculls d'articles "Busco senyor per amistat i el que sorgeixi" i "¿Desitja guardar els canvis?".

El 2012 va publicar la novel·la "La col·laboradora" (Columna), seguida de "Contes infantils contra tot pronòstic" (Columna), i el 2015 va obtenir el Premi Mercè Rodoreda amb "Tot això ho faig perquè tinc molta por". El 2021 va publicar el llibre de contes "És que abans no érem així" (Columna). En paral·lel a la faceta literària, Empar Moliner col·labora cada dia en diferents programes de TV3 i de Catalunya Ràdio, i escriu editorials en premsa escrita.

Anar al contingut