"La bèstia", Carmen Mola, 70è Premi Planeta
"La bèstia", Carmen Mola, 70è Premi Planeta
70è Premi Planeta

Carmen Mola teixeix la novel·la negra "La bèstia" amb els fils del millor thriller

La setantena edició del Premi Planeta va deixar tothom bocabadat, ja que va servir per posar fi a un dels grans misteris de la literatura espanyola actual: qui s'amaga rere el pseudònim Carmen Mola. I van resultar ser els tres guionistes Antonio Mercero, Agustín Martínez i Jorge Díaz

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Títol: "La bestia"
  • Autors: Carmen Mola, pseudònim de tres guionistes: Antonio Mercero, Agustín Martínez i Jorge Díaz
  • Temàtica: Novel·la negra - Novel·la contemporània
  • Editorial: Editorial Planeta
  • Col·lecció: Autors Espanyols i Iberoamericans
  • Nombre pàgines: 544

 

TO:  Carmen Mola teixeix, amb els fils del millor thriller, una novel·la frenètica i implacable. "La bestia", de Carmen Mola, pseudònim de tres guionistes, guanya el Planeta, dotat amb un milió d'euros amb la novel·la negra

ARGUMENT: Corre l'any 1834 i Madrid, una petita ciutat que intenta obrir-se pas més enllà de les muralles que l'envolten, viu una terrible epidèmia de còlera. Però la pesta no és l'única cosa que terroritza els seus habitants: als ravals apareixen cadàvers desmembrats de nenes que ningú reclama. Tots els rumors apunten a la Bestia, un ésser a qui ningú ha vist però que tots temen.

Quan la petita Clara desapareix, la seva germana Lucía, juntament amb Donoso, un policia borni, i Diego, un periodista buscavides, inicien un frenètic compte enrere per trobar la nena amb vida. En el seu camí ensopeguen amb fra Braulio, un monjo guerriller, i amb un misteriós anell d'or amb dues maces creuades que tothom cobeja i pel qual alguns estan disposats a matar.

SOBRE ELS AUTORS: Els guionistes de televisió Antonio Mercero, Agustín Martínez i Jorge Díaz han resultat estar darrere del pseudònim Carmen Mola. Tots tres es reparteixen una quantitat rècord -1 milió d'euros- gràcies a la novel·la "La bèstia". Serà la seva cinquena, i la primera que publicaran amb Planeta, després dels èxits de "La novia gitana", "La red púrpura" i "La nena", a les quals s'afegirà "Las madres" aquest 2022, totes elles editades per Penguin Random House.

Antonio Mercero, Jorge Díaz i Agustín Martínez són amics i col·laboren des de fa 20 anys, i junts o separats, estan darrere de l'escriptura de sèries com "Hospital Central", "Monteperdido", "Hache", "Sin tetas no hay paraíso", "Crematorio" i "Víctor Ros".

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut