"El capità Lluc", Carles Sala, Premi Josep M. Folch i Torres
"El capità Lluc", Carles Sala, Premi Josep M. Folch i Torres
Premi Josep M. Folch i Torres

"Capità Lluc" és l'aventura de dues colles d'amics amb una rivalitat històrica, la complicitat d'uns quants avis i àvies i un protagonista cec

El llibre amb què l'escriptor gironí Carles Sala va guanyar la darrera edició del premi Josep M. Folch i Torres, acaba d'arribar a les llibreries publicat per l'editorial La Galera

Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi
  • Obra: Capità Lluc
  • Autor: Carles Sala
  • Gènere: Narrativa
  • Editorial: La Galera
  • Nombre de pàgines: 152

 

TO: És una història d'aventures que dona valor a la complicitat entre infants i avis i imagina un territori i uns artefactes que faran somiar als lectors.

 

ARGUMENT: Amb il·lustracions de Joan Subirana «Subi», Capità Lluc narra la història de dues colles d'amics amb una rivalitat històrica que, amb la complicitat d'uns quants avis i àvies, emprenen un viatge per veure el mar que els marcarà de per vida.

A més dels lligams entre infants i ancians, una altra de les particularitats del llibre és que està protagonitzat per un infant cec, una temàtica tractada amb una naturalitat insòlita per Sala, segons va destacar el jurat del Folch i Torres, integrat per Elisenda Roca, Paula Jarrín, Anna Guitart, Tina Vallès i Oriol Cansa.

 

SOBRE L'AUTOR: Carles Sala i Vila (Girona de1974) és un escriptor de literatura infantil i juvenil català i en català.

Mestre de formació, d'ençà del 2008 es dedica professionalment a l'escriptura. És autor d'una quarantena de llibres, entre els quals "Bona nit, Júlia" (la Galera), "Soc com soc" (Barcanova), "50 oficis esbojarrats" (Cruïlla), "Em pica el nas de la veïna" (Takatuka) i "El tren de les parades sense nom" (la Galera), "Un arbre en un niu. Un niu en un arbre", "Set entrevistes de por" o "Maria Llufa".

Ha guanyat diferents premis de literatura infantil i juvenil de primer nivell com el Premi Barcanova 2009, el Premi Folch i Torres 2009 i el 2021 (per l'obra "Capità Lluc"),  el Premi Vaixell de Vapor 2009 o el Premi Guillem Cifre de Colonya 2008, entre altres. L'any 2012 va ser seleccionat al White Ravens per  "Cornèlius i el rebost d'impossibles", i el 2019 per  "El tren de les parades sense nom".

ARXIVAT A:
Sant Jordi
Anar al contingut