TV3, Premi Solidari ONCE Catalunya 2019

El reportatge "Viure la sordceguesa amb 12 anys", empès pel "Telenotícies cap de setmana", rep el premi Solidaris ONCE Catalunya 2019 en la categoria de mitjà o projecte de comunicació.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya premien aquelles persones, entitats, institucions i mitjans de comunicació  que realitzen una labor solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la vida independent i l'accessibilitat universal.

El reportatge  "Viure la sordceguesa amb 12 anys" explica la vida de la Júlia Prat, una nena sordcega de 12 anys que pateix la síndrome de Charge, una malaltia rara que, entre altres afectacions, provoca la pèrdua de visió i audició. La Júlia no hi veu més enllà d'un metre i necessita els audiòfons per sentir-hi. La seva mare, Montse Ruiz, explica que "vam tenir un dia de dol, de plorar molt, però la família treballa cada dia perquè ella sigui tan independent com sigui possible."

 A Catalunya, hi ha censades 380 persones amb sordceguesa. Com a màxim, tenen un 10% de visió i un camp visual de 10 de graus. La seva pèrdua d'audició és binaural, de les dues orelles, i superior als 25 decibels. La relació amb les altres persones i amb l'entorn és molt complexa. És per aquest motiu que la figura del mediador és clau perquè aprenguin a comunicar-se i a ser autònoms.

 

Anar al contingut