#SomDones

TV3 i Catalunya Ràdio s'omplen de programes especials

Amb el lema #SomDones, TV3 i Catalunya Ràdio destinen una setmana de programes i continguts especials que s'inicia, el 5 de març, amb una nit especial que emet el documental "De què es queixen les dones?", produït per "Sense ficció" i dirigit per Laia Mestre i Mireia Pigrau, i a continuació el debat "I ara què?", dirigit i presentat per Laura Rosel.

El Dia Internacional de les Dones, TV3 estrena "La dona del segle", dins de l'espai de "La gran pel·lícula". Un llargmetratge dirigit per Sílvia Quer, amb guió de Margarita Melgar, sobre l'eclosió del feminisme. Diumenge 10 de març, "30 minuts"  emet el reportatge  "Sexualitat femenina".

Els programes  "Els matins", "Tot es mou", "Preguntes freqüents", "Quan arribin els marcians" o els Serveis Informatius també dediquen  una part dels seus continguts diaris a tractar diferents temes al  voltant del Dia Internacional de les Dones. 

El 33 estrena les sèries documentals "Les dones de la ruta de la seda"  i "L'ascensió de la dona" i recupera les produccions "Som dones" i  "Free: Hadijatou contra l'estat". 

A Catalunya Ràdio, "Dies de ràdio", el web de l'arxiu i la fonoteca de Catalunya Ràdio recull l'experiència de 17 periodistes esportives.  "El suplement" parlarà sobre el feminisme d'avui i el d'abans i, el dissabte 9, el programa emetrà un reportatge de la periodista Laura Rosel gravat durant la manifestació del 8 de març.

"El matí de Catalunya Ràdio" organitza dues taules especials: la primera amb dones que contribueixen cada dia, a través de la seva feina, a la igualtat i a la normalització de les dones en tots els àmbits de la vida laboral i social i, la segona, una edició especial de la secció "No hi ha drets", amb la sociòloga Iolanda Fresnillo,  acompanyada de diverses dones que viuen complicacions afegides a les que comporta el gènere.

 "Solidaris" planteja la banalització de la violència sexual, en un món on una de cada tres dones han patit o patiran violència sexual al llarg de la seva vida. Diumenge 10 de març, el programa aborda els micromasclismes i la nova masculinitat.

Els espais sonors "Postdates literàries", que Catalunya Ràdio emet en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, programa de l'1 al 8 de març cites d'autores.

Les dones de TV3 i Catalunya Ràdio, testimonis a les xarxes socials

Durant tota la setmana, les xarxes socials de TV3 i Catalunya Ràdio recullen l'experiència  de les dones de la CCMA  que han decidit parlar d'experiències de desigualtat en primera persona. Aquests testimonis comparteixen exemples viscuts en el món de la parella, en l'àmbit públic o l'entorn social. Són històries que exemplifiquen com continuen vigents molts estereotips de gènere que, sense que ens n'adonem, impregnen el dia a dia i dificulten avançar cap a una igualtat real.  

L'audiència també podrà utilitzar les xarxes socials per compartir les seves experiències personals de desigualtat utilitzant l'etiqueta #SomDones.

Programació exclusiva digital #SomDones

Els mitjans digitals recuperen programes emesos per TV3 que en els darrers anys han mostrat el canvi del paper social de les dones i que inclouen debats al voltant del paper del feminisme a la societat i entrevistes a activistes com Lara Alcázar o Judith Butler.

Els continguts específics de la Setmana de les Dones emesos als canals de televisió i emissores de ràdio, s'hi pot accedir des de tv3.cat/somdones i  catradio.cat/somdones.

Anar al contingut