TV3 i Catalunya Ràdio dediquen una setmana als drets de l'infant

El 20 de novembre se celebra el Dia Universal de la Infància, que aquest any coincideix amb el 30è aniversari de la Convenció dels Drets de l'Infant, aprovada el 1989 per l'ONU.

La convenció consta de tres protocols complementaris relatius a la prostitució infantil i la venda d'infants; la participació en conflictes armats i el procediment per presentar denúncies davant del Comitè de Drets. Els drets de la infància es basen en els principis de no discriminació, l'interès superior de l'infant, el dret a la vida, la supervivència i el desenvolupament, i la participació dels infants.

Per commemorar el 30è aniversari dels Drets de l'Infant, TV3 i Catalunya Ràdio hi dediquen part de la seva programació a partir del 20 de novembre amb la col·laboració d'Unicef Comitè Catalunya.

TV3

L'"InfoK", l'informatiu per a nens i joves del Super3, emet una edició especial a explicar per què se celebra el Dia de la Infància i què significa el concepte "MENA" (Menors No Acompanyats).

El programa posa en context la situació d'aquests menors a Catalunya (xifres, centres, famílies d'acollida, etc.) i un grup de nois que han format part d'aquest col·lectiu fan una xerrada en una escola per donar testimoni dels problemes que han hagut d'afrontar.

"Els matins", "Tot es mou", "Més 324" entrevisten responsables d'Unicef a Catalunya per parlar de la situació de la infància aquí i els reptes a escala internacional.

La setmana acaba amb l'emissió al "Sense ficció" del documental de producció pròpia "Paper mullat", sobre diferents casos de menors a Catalunya i el Senegal, que es fa ressò dels perills de milions de nens i nenes que viuen al carrer, que no tenen cap tipus d'identificació i estan en mans de les màfies que els utilitzen, sobretot, per traficar amb els seus òrgans.

Durant tota la setmana, els telenotícies també emeten diversos reportatges sobre els drets de la infància.

Catalunya Ràdio

"Catalunya nit" ho centra en la situació de la infància, coincidint amb el Dia Mundial per la Prevenció de l'Abús Sexual Infantil, un dia abans que es commemori el Dia Universal dels Drets dels Infants. Analitza qüestions com la pobresa entre els més petits a Catalunya, els abusos o els problemes d'alimentació, amb Cristina Ribes, directora de la Gasol Foundation; Quima Oliver, coordinadora d'Unicef Comitè Catalunya, i Vicky Bernadet, presidenta de la fundació que porta el seu nom.

"El matí de Catalunya Ràdio" entrevista Fran Equiza, representant d'Unicef a Síria, amb qui dialogarà sobre la situació de la infància en el país i quin és l'estat dels seus drets.

Anar al contingut