Solidaritat en equip, 10 anys de Teaming

El compromís social dels treballadors que va més enllà de l'empresa

Un grup de treballadors de Catalunya Ràdio va proposar iniciar el Teaming amb un projecte de la Fundació Sant Joan de Déu per a l'estudi de la síndrome de Rett. Hi van donar suport 133 companys i va comptar amb l'aval de la direcció de l'emissora. Era l'any 2009, i el Teaming, un gran desconegut.

Un any després, l'estudi de la síndrome de Rett, una malaltia neurològica degenerativa que afecta tan sols les nenes, es convertia en el primer projecte Teaming de la CCMA i rebia els 5.937 euros recaptats.

En aquests 10 anys, el nombre de treballadors adherits al Teaming ha superat els 600 i les aportacions d'un euro al mes han servit per finançar projectes d'entitats solidàries i sense ànim de lucre de tota mena que ajuden a pal·liar els efectes quotidians de les malalties, la discapacitat, la pobresa o l'exclusió social.

 

 

Projecte Aniversari

Coincidint amb el desè aniversari, el Teaming 2019 ha estat un projecte de la casa, desenvolupat per un grup d'enginyers de Televisió de Catalunya, que ha dissenyat un sistema nou d'audiometria per a infants de 0 a 3 anys del Servei d'Audiologia de l'Hospital Sant Joan de Déu.

"Van saber entendre de seguida què necessitàvem i ens van fer un dispositiu a mida", explicava la doctora Maria Antònia Claveria:

"Jo em conformava a tenir un dispositiu. Pensar que podrem tenir-ne un per a cada sala de l'hospital i poder-los millorar és un somni."

Aquest dispositiu l'han desenvolupat de manera voluntària Cristina Garcia, Marc Sanclimens, Albert Comaposada i Anna Ochoa, enginyers de telecomunicació de TV3. Cristina Garcia descriu el nou sistema d'audiometria com un joc que facilita poder mesurar l' audició amb resultats molt fiables. Consta de dues pantalles, dos ordinadors i un pedal doble. El pedal serveix perquè, cada vegada que l'infant senti el so, des de la precabina l'audiòloga l'accioni i es reprodueixi per la pantalla un vídeo animat. L'infant acaba associant que, quan sent el to, es reprodueix el vídeo i de seguida gira el cap esperant "la recompensa".

És un projecte de software lliure. Els fons del Teaming permetran renovar els equips i reduir el cost dels audiòfons.

Projectes guanyadors

Al projecte Teaming 2020 s'hi han presentat set propostes que van des d'ajut a països com l'Índia i Senegal, l'escola de cinema del Sàhara, projectes d'investigació mèdica i d'integració social per a adolescents a Catalunya.  

L'elecció del projecte Teaming es fa per votació de les propostes que presenten els treballadors de la CCMA. En la presentació hi pot participar tothom, mentre que la votació està restringida als adherits al Teaming de la CCMA.

 

 

Des de l'any 2010, el Teaming ha col·laborat amb l'escola bressol per a infants pluridiscapacitats de Nexe Fundació que ofereix atenció individualitzada per a necessitats mèdiques i pedagògiques; l'associació Obrir-se al Món per a persones amb autisme i d'altres trastorns generalitzats del desenvolupament a les quals ajuda en la seva inclusió social; el programa Ajuda'ls a Créixer de la Fundació Pere Tarrés, que reivindicar el valor educatiu del lleure i la importància del suport a nens en risc d'exclusió social garantint-los un temps de lleure de qualitat; la Fundació Miquel Valls, que treballa en l'atenció domiciliària per millorar la vida de les persones amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA); l'ONG Pallapupes per fer somriure els infants hospitalitzats; la Unitat de Cures Pal·liatives de l'Hospital Sant Joan de Déu que va permetre atendre un centenar de pacients; la Fundació CorAvant d'atenció a infants i joves amb cardiopatia congènita.

Els diners del Teaming s'han destinat al suport psicològic als malalts i les famílies, el seguiment del desenvolupament escolar dels afectats i l'organització de colònies adaptades.

 

 

Anar al contingut