"Solidaris" de Catalunya Ràdio, Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació 2018

"Fora de tot: els sensellar", de "30 minuts", guardonat en la categoria de treball televisiu

El programa "Solidaris" de Catalunya Ràdio i el reportatge "Fora de tot: els sensellar", del programa "30 minuts", reben el Premi de Civisme als Mitjans de Comunicació 2018, en les categories de treball radiofònic i televisiu. 

Els Premis Civisme, organitzats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, reconeixen treballs a favor de la inclusió social, els valors i els principis que fomenten la cultura cívica, amb perspectiva de gènere i la lluita contra la pobresa.

La 23a edició ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona i ha estat presidida pel vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès. Han recollit els guardons el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el director i presentador de "Solidaris", Albert Segura; en l'apartat de televisió, els autors del reportatge "Fora de tot: els sensellar", Georgina Pujol i Joan Albert Lluch.

Aquest és el segon guardó del "Fora de tot: els sensellar" que també ha rebut el Premi Memorial Joan Carrera, en l'apartat Inclusió Social. El reportatge del programa "30 minuts" analitza com Finlàndia ha aconseguit ser l'únic país d'Europa que ha reduït la xifra de persones sense llar, mentre que a tot Europa ha pujat de manera alarmant. Barcelona  és una de les ciutats europees que té més persones dormint al carrer.

El programa "Solidaris" és un espai de periodisme reflexiu que busca donar respostes als grans reptes socials, polítics i econòmics que preocupen la societat. Després d'onze temporades en antena, "Solidaris" és una referència informativa en drets humans, justícia social i cooperació al nostre país, amb la mirada crítica i constructiva de les persones i les organitzacions que treballen per fer progressar la societat i aconseguir un món millor. De la mà del programa, Catalunya Ràdio surt cada setmana al carrer per donar veu als que normalment no en tenen.
Anar al contingut