"Res és impossible", finalista al premi ATRAE d'audiodescripció

Els guions d'audiodescripció de quatre episodis de "Res és impossible", el programa en què l'il·lusionista Antonio Díaz, conegut com el Mago Pop, presenta els seus trucs de màgia per ciutats del món, han estat seleccionats per optar a la VII Edició dels Premis ATRAE (Associació de Traducció i Adaptació Audiovisual d'Espanya), que són un reconeixement als millors treballs de traducció i adaptació audiovisual.

Els quatre capítols que opten al guardó són els que es van rodar a Badia del Vallès, Roma, Lisboa i Brussel·les, i que es van emetre a finals de l'any passat. Les guionistes de l'audiodescripció d'aquests capítols de "Res és impossible" són Carme Guillamon, per als de Badia del Vallès i Roma, i Glòria Bernadó, per als de Lisboa i Brussel·les. Totes dues són membres de l'empresa Narratio i Descriptik, UTE que s'ocupa de fer les audiodescripcions dels programes de TV3.

L'audiodescripció a TV3

Aquest any, TV3-HD ha estrenat un sistema d'audiodescripció que manté íntegra la qualitat de l'àudio original del programa.

Les primeres emissions de pel·lícules amb audiodescripció a TV3 es van fer a principis dels 90 i, de manera continuada, des del 2007. El 2017 es van començar a emetre els gags del Super3 amb aquest servei.

L'accessibilitat a la CCMA

La CCMA sempre ha estat pionera en l'accessibilitat dels seus continguts i TV3 manté un ferm compromís per fer que els seus programes siguin accessibles a tothom a través de diferents mitjans segons les necessitats de l'audiència. Entre altres serveis, ofereix subtitulació, traducció a la llengua de signes, audiodescripció i audiosubtitulació.

 

Anar al contingut