"Les dones i els dies" i "Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega", Premis Milà de periodisme

La 13a edició dels Premis Milà de Periodisme per a la Igualtat de Gènere ha reconegut  en la categoria audiovisual el reportatge "Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega", de Teresa Macià i Josep Segon, que es va emetre al "Telenotícies vespre".

En aquesta mateixa categoria, el jurat ha acordat concedir un accèssit al programa de Catalunya Ràdio "Les dones i els dies" "en reconeixement a la iniciativa d'incorporar programes que abordin de manera regular i transversal la perspectiva de gènere i donin veu a la presència i el protagonisme de les dones". Aquest espai radiofònic, presentat per Montse Virgili, s'emet els dissabtes a la mitjanit.

"Pioneres del bàsquet femení a Tàrrega" recorda com el 1943, en plena postguerra, un grup de noies de 16 anys van desafiar les restriccions i convencionalismes de l'època per muntar el primer equip de bàsquet femení de Tàrrega. Ho recorden Pilarín Minguell i Dolors Solé, dues de les jugadores d'aquell equip pioner, de 92 i 93 anys.

"Les dones i els dies" és una de les novetats de la programació de Catalunya Ràdio d'aquesta temporada. El programa vol donar rellevància a les dones de diferents àmbits i èpoques.

Els Premis Milà de periodisme estan organitzats per la Paeria i la delegació a Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Tenen l'objectiu de distingir els treballs periodístics que fomentin les polítiques de promoció de les dones en tots els àmbits i animar als periodistes dels mitjans de comunicació de Lleida a prendre consciència sobre la feina que es fa en defensa de la igualtat de gènere.

 

 

Anar al contingut