"Latituds", Premi a la Diversitat del CAC

La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, ha premiat el programa "Latituds" en la categoria de televisió pel capítol "Teixint cohesió a Salt". L'entrega ha coincidit amb la X Jornada de la Mesa, dedicada a analitzar el discurs de l'odi i el paper dels mitjans en la generació de discursos diferents per a les persones migrades, refugiades i estrangeres.

"Teixint cohesió a Salt" és un retrat del teixit social d'aquesta població del Gironès, que té una gran diversitat cultural i d'orígens. El 2011, molts mitjans de comunicació van estigmatitzar Salt, alimentant la idea que la convivència estava a punt d'esclatar, però passats els anys no hi ha hagut cap explosió, la convivèn­cia a Salt és bona i molts veïns treballen des d'enti­tats diverses per cohesionar la població.

 Segons el veredicte, el reportatge mostra una altra cara de Salt: "la convivència pacífica del veïnat i la unió de diverses cultures, per trencar prejudicis, i també per fer palès que les entitats socials i les associacions de la ciutat han aconseguit trencar l'estigma i preservar la convivència i la cohesió social".   

De "Latituds", el jurat ha valorat molt especialment "la contribució del programa a donar una visió positiva i realista del fet migratori als mitjans de comunicació, la sensibilització pels temes que afecten la immigració i per l'aprofundiment en una realitat que sovint s'ignora o s'obvia, tot donant veu als protagonistes directes". 

Aquesta és la segona vegada que la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual del CAC distingeix el treball de "Latituds", que ja va ser guardonat pel capítol "Assentaments d'immigrants", estrenat el gener del 2014 al 33. Els últims anys, el programa també ha rebut, entre d'altres, el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació, del Departament de Benestar Social i Família; el Premi Memorial Joan Gomis de Periodisme Solidari, i el Premi Solar, de la secció espanyola de l'Associació Europea per a les Energies Renovables.

"Latituds", que s'emet des del 2010 pel 33, tracta temes de drets humans, sostenibilitat i desenvolupament social, i dona visibilitat als que impulsen solucions als problemes a través de projectes concrets.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut