S'obre la convocatòria de projectes de recerca en malalties minoritàries

La Marató obre la convocatòria de recerca en malalties minoritàries

Els investigadors especialitzats en malalties minoritàries podran presentar projectes de recerca, del 13 de febrer al 13 de març, a la convocatòria d'ajudes de la Fundació La Marató. El programa de l'any 2019 va aconseguir 9,4 milions d'euros, una xifra que pot augmentar fins al 31 de març, que és la data de tancament de la darrera edició.

Els investigadors centrats en l'estudi de les malalties minoritàries hauran de presentar els seus treballs a través de la pàgina web www.ccma.cat/tv3/marato/recerca/ajuts, on hi ha les bases i el formulari de la convocatòria, que es fa exclusivament en línia.

Els projectes presentats seran avaluats en un procés coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), del Departament de Salut, en què participaran científics d'àmbit internacional experts en malalties rares. Aquesta avaluació permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2019, atenent a l'excel·lència científica dels projectes candidats. El resultat de l'avaluació el farà públic el Patronat de la Fundació, a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica, a l'octubre.

Els treballs premiats els duran a terme, al llarg de tres anys, equips de centres d'investigació públics i d'entitats sense ànim de lucre. Durant aquest període, els ciutadans podran veure de prop com evolucionen els projectes en el marc dels cicles de visites als centres de recerca que la Fundació organitza cada any, de març a juny. L'any 2025 s'exposaran els resultats obtinguts en un simposi. Aquests avenços científics repercutiran en el diagnòstic i el tractament dels pacients, així com en la millora de la seva qualitat i esperança de vida.

Anar al contingut