La Marató obre la convocatòria als investigadors en càncer

Els investigadors en càncer poden presentar els projectes de recerca, fins el 19 de març, per ser finançats amb els diners de La Marató 2018. En aquesta darrera edició es va aconseguir un marcador rècord de 10.715.430 €, que es va incrementant amb els donatius que arribin fins al 31 de març.

Els investigadors que treballin sobre el càncer hauran de presentar els seus treballs a través de la pàgina web de La Marató, www.tv3.cat/marato, on hi ha les bases i el formulari de la convocatòria, que es fa exclusivament en línia.

Els treballs candidats seran avaluats en un rigorós procés coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació en Salut (AQUAS), en què participaran científics d'àmbit internacional experts en càncer. El resultat de l'avaluació permetrà determinar com es distribueixen els fons recaptats en La Marató 2018, atenent a l'excel·lència científica dels projectes candidats. A l'octubre, el Patronat de la Fundació farà pública la resolució, a partir de la proposta de la Comissió Assessora Científica.

Els treballs premiats, els duran a terme al llarg de tres anys equips de centres d'investigació públics i d'entitats sense ànim de lucre. L'any 2024, la Fundació exposarà els resultats obtinguts en un simposi, que representa el retorn a la ciutadania de l'acció solidària demostrada amb el seu donatiu a La Marató. Aquests avenços científics repercutiran en el diagnòstic i el tractament dels pacients, així com en la millora de la seva qualitat i esperança de vida.

 

 

Anar al contingut