La Marató impulsa 43 projectes sobre el càncer

La inversió en recerca més gran de la història de La Marató

La Marató 2018 finançarà un total de 96 equips líders en la recerca del càncer que desenvoluparan  43 projectes d'investigació d'excel·lència. Una injecció de recursos decisiva que donarà lloc a eines noves de prevenció i de diagnòstic, i a tractaments més eficients per augmentar la qualitat i l'esperança de vida de les persones amb càncer. Els 96 equips premiats han recollit els guardons en un acte a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya.

Els 15 milions d'euros recaptats permeten a la Fundació fer la inversió anual més gran en recerca de la història. Els 96 equips premiats treballaran durant els pròxims tres anys per trobar més respostes al càncer, una malaltia que, malgrat els grans avenços fets en els últims anys, continua tenint una incidència molt alta: un de cada dos homes i una de cada tres dones en tindran al llarg de la seva vida.

Els 43 projectes premiats, d'acord amb la decisió del Patronat i a proposta de la Comissió Assessora Científica, són els més ben valorats dels 192 candidats a la convocatòria d'ajudes. L'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, AQUAS va coordinar un procés d'avaluació internacional en què 149 experts en càncer van valorar els treballs en funció de la seva qualitat i metodologia, rellevància científica, sanitària i social, entre d'altres. El 2024, la Fundació donarà a conèixer els resultats obtinguts en els treballs de recerca en un simposi científic.

En 27 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ha impulsat 872 projectes de recerca, en els quals han intervingut 8.000 investigadors, i que han aportat avenços notables en la salut del conjunt de la societat.  En podeu consultar una selecció en aquest espai.

Transformar el patiment en esperança

La Dra. Maria Virtudes Céspedes, de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en representació dels 96 equips guardonats, ha agraït la confiança: "Som conscients que els diners que rebrem per la nostra recerca provenen, en gran mesura de l'esforç individual de persones  senzilles i compromeses. Per tant, és un premi a la confiança en les nostres propostes. Ara la nostra responsabilitat és transformar el patiment de moltes persones en esperança."

Joan Sala, president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears ha expressat la sinergia entre aquesta entitat i la Fundació: "Els tres valors de l'Acadèmia són la veritat, la bondat i la bellesa i els tres els representa la Fundació de manera exemplar".

Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, ha declarat que  "els 15 milions recaptats en la darrera edició és una xifra històrica que parla de la confiança de la gent en un projecte transversal, solidari i únic. Aquests diners són una xifra que és oxigen per la recerca del càncer."

L'acte l'han presidit les conselleres de la Presidència i de Salut, Meritxell Budó i Alba Vergés; Joan Sala, president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears; Núria Llorach, vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3; Lluís Bernabé, director de la Fundació La Marató i Robert Fabregat, director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut
Anar al contingut