"La Marató dels Investigadors, els resultats de 2012"

TV3 explica en què s'han invertit els més de 12 milions d'euros, una xifra rècord mai superada en la història del programa, dedicat al càncer.

"La Marató dels Investigadors, els resultats de La Marató 2012" ha coincidit amb la celebració del 19è Simposi de la Fundació La Marató de TV3, a l'Institut d'Estudis Catalans, on, prèviament, s'han presentat els resultats dels projectes d'investigació biomèdica que es van finançar.

Els 79 equips investigadors que han dut a terme els 42 projectes finançats per aquella edició del programa exposen un conjunt d'avenços en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de diferents tipus de càncer, molts dels quals ja s'estan aplicant en pacients amb resultats molt positius.

Els investigadors han presentat les conclusions de la seva investigació en quatre taules científiques moderades per la doctora Elvira Fernández, directora científica de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, i el doctor Ernest Vinyoles, director de l'Agència de Gestió d'Investigació Clínica en Atenció Primària de l'IDIAP.

Del conjunt de projectes han destacat la innovació l'originalitat en els enfocaments, així com la seva elevada qualitat. Una recerca orientada a la prevenció, la detecció precoç, el tractament personalitzat i la millora del pronòstic dels pacients.

El Dr. Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut, considera que "La Marató és fonamental per a la recerca a Catalunya, que no seria on és si no fos per l'impuls continuat que li dona aquest projecte".

El director de la Fundació, Lluís Bernabé, resumeix que el "simposi és un espai d'il·lusions, respostes i emocions que retorna al ciutadà la seva solidaritat, un valor que al llarg de 26 edicions de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha permès recaptar prop de 173 milions d'euros i finançar 794 projectes de recerca d'excel·lència que han implicat el talent de 7.300 investigadors". Pel president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros, és un honor per a l'IEC acollir un acte de La Marató, amb la qual el lliguen dos objectius: la recerca i la salut de la societat.

Per difondre els avenços presentats en el Simposi, TV3 ha elaborat el programa especial "La Marató dels investigadors", dirigit per Xavi Abad i conduït per Òscar Dalmau i Ariadna Oltra, que recull alguns dels resultats amb els científics implicats i el testimoni de persones que van participar en La Marató 2012.

 

Anar al contingut