"La gent normal" i Carles Solà, Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual

En el marc de la XI Jornada de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, entitat impulsada pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), s'han lliurat els X Premis per a la Diversitat en l'Audiovisual, al Palau Robert de Barcelona.

El guardó en la categoria televisió ha estat per al capítol "Entre cultures, sabem conviure?" del programa "La gent normal", un espai al voltant d'allò que fa de les nostres vides un relat imperfecte, però normal. Experiències amb una alta prevalença a la societat narrades en primera persona del singular, sovint per personatges de l'escena pública.

En el capítol "Entre cultures, sabem conviure?" es pregunta si és bona, la convivència entre cultures a casa nostra, quins prejudicis predominen, si són reals, com veu la nostra societat gent vinguda d'altres punts del planeta, i si viure en un país amb trets culturals molt diferents suposa renunciar als propis.

El jurat ha concedit el premi a la trajectòria del foment de la diversitat en l'àmbit de la comunicació audiovisual a Carles Solà, vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual i director del programa 30' de TV3, que ha estat director del programa "Tot un món", l'espai de TV3 que va difondre, durant 13 temporades, la diversitat cultural i la immigració.

El X Premi per a la Diversitat en l'Audiovisual, convocat per la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual (MDA) té l'objectiu de fomentar les bones pràctiques en les produccions audiovisuals i/o iniciatives de qualitat per a l'abordatge de la diversitat cultural a la societat catalana i per potenciar la presència de la diversitat cultural més enllà de les representacions estereotipades. Es valora l'enfocament de la diversitat tant en el producte audiovisual com en la trajectòria dels mitjans, les empreses, les entitats i/o els professionals i les bones pràctiques a tenir en compte com a referents dins del sector audiovisual.

La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual (MDA) aplega representants de diversos grups culturals, institucions, empreses, col·lectius professionals, grups de recerca, entitats de suport, universitats, mitjans de comunicació i altres persones i òrgans interessats a promoure una millor representació de la multiculturalitat i de la diversitat en els mitjans de comunicació audiovisuals de Catalunya. L'entitat té l'objectiu de contribuir a fomentar la convivència, el respecte, el coneixement i l'intercanvi entre persones de les diferents filiacions culturals i compartir l'experiència de la recreació i la renovació de la cultura catalana.

Anar al contingut