Jornada de donació de sang, oberta a tothom

TV3 i Catalunya Ràdio s'afegeixen al Dia Mundial del Donant de Sang i conviden els espectadors i oients a participar-hi, al costat dels treballadors de la CCMA, el 14 de juny, entre les 10.00 i les 15.00.  

Al vestíbul del plató 1 de TV3 es disposarà lliteres per rebre les donacions. Els voluntaris podran visitar les instal·lacions de Sant Joan Despí a les 11.00, 12.30 i 14.00, si prèviament s'han inscrit al web del Banc de Sang i Teixits per fer la donació de sang.

A Catalunya Ràdio, la jornada de donació es farà a l'autobús del Banc de Sang que hi haurà al davant de l'accés principal de l'emissora, com s'ha fet en les edicions anteriors.

Per què cal donar sang?

Els bancs de sang es nodreixen únicament de les donacions de voluntaris; a Catalunya, es calcula que diàriament es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang. 

Tot i que normalment les reserves estan garantides, en certes èpoques de l'any, com, per exemple, l'estiu, s'han de fer molts esforços per mantenir les donacions diàries. La previsió és de set a nou dies de consum i assegurar les reserves en cas d'una gran emergència.

Poden donar sang les persones entre 18 i 70 que pesin més de 50 quilos. Els homes, quatre cops l'any, i les dones, tres.

Anar al contingut