Fundació Servei Solidari guanya el Teaming 2020 de la CCMA

La Fundació Servei Solidari és el projecte guanyador del Teaming 2020 de la CCMA que es posarà en marxa a partir de juliol. La proposta ha estat presentada per Pilar Navarro, cap de projectes d' Administració de Sistemes d'Informació, que ja havia presentat en anteriors edicions el Projecte Rossinyol, que ella considera especial perquè creu que contribueix a integrar més bé nois i noies entre 10 i 14 anys, alhora que potencia la responsabilitat social dels joves universitaris que els fan de mentors i que s'impliquen en una realitat que sovint els queda lluny.

Des que es va crear, l'any 2009, la votació del Teamig 2020 és la que ha congregat més participació i la que més socis nous ha aportat, amb 58 incorporacions. Un èxit que ha coincidit amb la celebració del desè aniversari del Teaming de la CCMA.

Teaming  2020

El Teaming 2020, Fundació Servei Solidari, és una entitat que treballa per la integració de joves i adults en risc d'exclusió social amb el suport de l'Escola Pia de Catalunya. Va néixer com un punt de trobada i sensibilització d'exalumnes i universitaris preocupats per la defensa del dret a l'educació. Davant de les noves circumstàncies socials, derivades de les fortes onades migratòries que s'han establert a Catalunya, l'entitat treballa perquè tothom pugui sumar i ser corresponsable de la construcció d'una societat més justa.

En l'educació i el lleure, Servei Solidari treballa a través de tres projectes:

Afluents, ensenya a les famílies migrants d'onze escoles a aprendre català i castellà perquè puguin participar en les feines d'escolarització dels seus fills. A partir d'aquí, sobretot les mares, poden entendre el funcionament de l'escola i implicar-se més en l'educació dels seus fills.

Rotllana, busca crear un espai socioeducatiu en temps de lleure per als infants que, un cop surten de l'escola, no tenen un entorn social d'acollida i el carrer es converteix en l'única alternativa. " A les cinc de la tarda no hi ha res per aquests joves dels barris  immigrants més vulnerables", explica Albert Francolí, responsable de Servei Solidari.

Rossinyol, fa acompanyament de nens i joves en risc d'exclusió per part d'universitaris que es converteixen en els seus mentors. En l'aspecte educatiu fan la funció de l'exemple a seguir i, en el personal, els  orienten i acompanyen, comparteixen temps de lleure i experiències. Actualment són 83 parelles localitzades a 16 escoles.

L'objectiu de Servei Solidari és créixer i combinar aquests tres projectes per oferir una atenció més transversal i eixamplar la vinculació amb les escoles. 

Relleu Teaming 2019

El Teaming 2019, destinat al Servei d'Audiologia de l'Hospital Sant Joan de Déu, donarà pas a la Fundació Servei Solidari, el 27 de juny, en un acte de lliurament del xec simbòlic amb la recaptació d'aquest any a la Dra. Maria Antònia Claveria, cap de secció del Servei d'Otorrinolaringologia de l'hospital.

Cristina Garcia i tres enginyers més de TVC  han desenvolupat voluntàriament un sistema innovador per fer audiometries als nens entre 0 i 3 anys per al Servei d'Audiologia de l'Hospital de Sant Joan de Déu. És un sistema que utilitza les noves tecnologies per convertir en un joc aquesta prova tan important per a la detecció i control de la sordesa en les criatures.

Els diners del Teaming 2019 permetran dotar amb aquest dispositiu les cabines del Servei d'Audiologia de l'hospital i ajudar les famílies al manteniment dels audiòmetres, que comporta un cost econòmic elevat.

 

Anar al contingut