El treball d'investigació "Els nous altres catalans", de "Catalunya migdia", Premi Civisme als Mitjans de Comunicació

Els Premis Civisme reconeixen accions, treballs, innovacions, entitats i persones que tracten el civisme com a instrument essencial per a la inclusió social i la lluita contra la pobresa

La sèrie de reportatges "Els nous altres catalans", del programa "Catalunya migdia", de Catalunya Ràdio ha rebut el Premi Civisme als Mitjans de Comunicació de la 36a edició dels Premis Civisme de Comunicació Local, convocats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, al Palau de Pedralbes de Barcelona. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el conductor de "Catalunya migdia", Òscar Fernández, han recollit el guardó.

El treball d'investigació analitza a fons la integració a Catalunya, que ha rebut un milió de persones en els últims vint anys. Com se senten els immigrants que fa anys que són a Catalunya? I els seus fills? Se senten integrats o rebutjats? El discurs oficial assegura que els nouvinguts han estat integrats de manera modèlica per una societat com la catalana, molt acostumada a rebre immigrants. Els reportatges, emesos a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació entre els dies 20 i 23 de març, aprofundeixen en aquesta realitat.

El reportatge "Històries d'integració i convivència a Girona", de la sèrie "Els nous altres catalans", també ha rebut el Premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio en el marc dels IX Premis Carles Rahola de Comunicació Local. El jurat va valorar la funció de normalització i visualització de situacions personals, l'esforç per abastar tots els àmbits socials, la coherència narrativa i la bona utilització dels recursos radiofònics.

 

 

 

Anar al contingut