El Servei d'Audiologia de l'HSJD rep el xec del Teaming 2019

Dra. M. Antònia Claveria: "Aquest enginy ens converteix en pioners."

L'equip de la Dra. M. Antònia Claveria, cap del Servei d'Audiologia de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, rep el xec simbòlic del Teaming del 2019 de mans de Laura Baladas, cap de Responsabilitat Social de la CCMA, en l'acte de lliurament a les instal·lacions de TV3.

La doctora Claveria, acompanyada de l'audiòloga Natàlia Molina; l'especialista en implants Natàlia Coll, i el treballador social Ramon Badosa, han agraït a tots els treballadors de la Corporació l'aportació de 7.547 euros i han explicat com es destinaran els diners en el nou sistema d'audiometria.

"Som l'únic centre pediàtric públic dedicat als implants i aquest enginy ens converteix en pioners", ha explicat la doctora.

Un dispositiu desenvolupat per Cristina Garcia de Mateo -amfitriona del projecte- i tres companys més del departament d'enginyeria de TV3 que han trobat la manera de fer les audiometries per a infants més fàcils i accessibles i, alhora, agilitzar-ne el diagnòstic.

Un cop detectada la sordesa, cal posar implants coclears als infants. La sanitat pública en cobreix l'operació, però no el manteniment, la reparació i la substitució de peces dels implants, que tenen un cost elevat que va a càrrec de les famílies. El 2018, la demanda va arribar als 3.500 euros i la previsió per a aquest any és més alta perquè ara la sanitat pública cobreix els implants bilaterals (abans només en finançava un) i, per tant, s'operaran més infants i es doblarà el cost del manteniment dels implants. Els diners del Teaming ajudaran a finançar les despeses a través del comitè d'implants de l'hospital.

La Jove Orquestra Graeme Clark

Un grup de nens i nenes sords formen la Jove Orquestra Graeme Clark, que porta el nom del doctor que va inventar l'implant coclear. El 28 de juny fan el primer concert a l'auditori de l'hospital, acompanyats del guitarrista Pablo Sainz Villegas. Un repte sense precedents protagonitzat per nens i joves que han après a tocar un instrument gràcies a poder disposar d'un implant coclear que els ha permès sentir-hi.

 

Anar al contingut