Catalunya Ràdio inaugura l'estudi 17 al mNACTEC

El nou estudi de Catalunya Ràdio al Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa, anomenat Ràdio mNACTEC, és el primer de la ràdio pública instal·lat en un museu i fora del centre de treball de Barcelona i de les delegacions territorials. L'emissora ha cedit el material al museu i també ha format els seus monitors perquè treguin el màxim profit en els tallers de ràdio que faran amb els estudiants i visitants d'aquest equipament cultural, que anualment supera les 160.000 persones.

Ràdio mNACTEC l'ha inaugurat el concurs "L'apocalipsi (El matí de Catalunya Ràdio)" amb un programa especial que ha comptat amb la presència del públic en directe i els responsables del museu i l'emissora.

El director Saül Gordillo ho ha resumit així:

"Acostar i popularitzar la ràdio entre els joves i intentar despertar l'interès per aquest mitjà i pel nostre ofici formen part del propòsit del nou estudi de Catalunya Ràdio."

El nou espai acull l'estudi 17 de Catalunya Ràdio, operatiu fins ara a la seu de l'emissora de l'avinguda Diagonal, com un instrument imprescindible de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i, alhora, convertir l'estudi en un laboratori perquè els visitants i grups escolars puguin experimentar de primera mà el món de la ràdio.

Aquesta experiència interactiva és possible gràcies a la col·laboració de Catalunya Ràdio amb el mNACTEC. Una col·laboració que comptarà també amb la formació de personal del museu per part de tècnics de l'emissora, per facilitar que l'estudi 17 pugui ser totalment operatiu.

Amb una superfície de 100 m², l'espai es complementa amb una petita mostra sobre l'evolució de la ràdio des de finals del segle XIX fins a l'actualitat, que repassa els moments clau al llarg de la seva història, la important evolució tecnològica dins el món de les telecomunicacions i la incidència social d'aquest mitjà.

Anar al contingut