Catalunya Música convida a tocar el piano

"El Maria Canals porta cua" celebra la 65a edició del Concurs Internacional de Piano

Amb motiu del Concurs Internacional Maria Canals, Catalunya Ràdio instal·la al carrer un piano de cua a disposició de tothom que el vulgui tocar. Durant tot el dia, Catalunya Música convida un ampli ventall de professors i estudiants de piano provinents d'algunes de les principals escoles de música del país: el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori Superior de Música del Liceu i l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell. Les peces que interpreten són transmeses en directe.

La jornada coincideix amb el 334è aniversari del naixement de Johann Sebastian Bach i moltes de les peces són del compositor alemany.

La programació de Catalunya Ràdio i el canal de música i cultura iCat s'han afegit a la celebració d'"El Maria Canals porta cua", que des de les 8 del matí fins a les 8 del vespre distribueix pianos per diferents llocs públics de Barcelona i Catalunya amb l'objectiu d'afavorir l'accés de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai aquest instrument.

Després de l'èxit de l'edició anterior i per sisè any consecutiu, Catalunya Música s'ha afegit a aquesta acció dins d'un acord entre el Concurs Internacional de Música Maria Canals i la CCMA, que s'emmarca en les activitats de l'OFF Concurs, amb què l'associació vol trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació amb la música i el piano.

 

Anar al contingut