Alumnes de la UAB creen la websèrie de TV3 "Patates rosses"

"La surrealista denúncia del surrealista món de l'audiovisual català"

"Patates rosses" és una websèrie d'humor absurd sobre la realitat que envolta els autors i l'equip de la sèrie, un grup de joves que intenten obrir-se camí en el món de l'audiovisual català.

La sèrie de Televisió de Catalunya en col·laboració amb la UAB s'ha gravat amb quatre dies d'assaig i quatre de rodatge, en gran part, amb un telèfon mòbil. Els vuit capítols ja es poden veure a la web de TV3, en una nova manera de distribuir contingut, que posa a l'abast de l'audiència la temporada íntegra des del primer moment.

Pels creadors de la sèrie, David Villarreal i Joan Saranova:

"'Patates rosses' és la paradoxa d'allò que critica: que els professionals s'aprofiten dels estudiants, que els estudiants tenim molta il·lusió i ho tenim molt difícil, però que, tot i això, intentem de totes totes seguir endavant... Podríem dir que 'Patates rosses' és la surrealista denúncia del surrealista món de l'audiovisual català."

En l'acte de presentació a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, Carlos Sánchez, vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura de la UAB, va insistir en la importància de relacionar empresa i universitat:

"Una universitat que només lidera coneixement, però aquest queda tancat com en una bombolla, no té cap finalitat. La universitat dona coneixements, però sortir a la vida és possible."

Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TV3, va resumir una trajectòria amb futur:

"Fa molt de respecte perquè estem davant del talent que en un futur tindrem a les nostres cadenes, en els nostres cinemes i en les nostres ràdios, i m'alegra veure l'interès que ha despertat aquesta producció."

La websèrie neix d'un treball de final de grau de Comunicació Audiovisual de la UAB, tutoritzat pel professor de la UAB i director de Minoria Absoluta, Paco Escribano, que va rebre la beca comUNIca per al foment de la creació i innovació audiovisual, convocada per la CCMA i l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya.

Anar al contingut