La Marató 2017 recapta 9.758.000€

Aquest resultat situa el marcador entre les cinc recaptacions més elevades de les 26 edicions.

L'edició 2017 de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada a les malalties infeccioses, ha tancat definitivament el marcador amb 9.758.075 €. Des de l'emissió del programa, el 17 de desembre, fins al 31 de març, quan s'ha tancat definitivament el període de recepció de donatius, el marcador ha incrementat la xifra en més de 2,5 milions d'euros, el segon creixement més alt de la història de La Marató.

Aquest resultat, que situa el marcador entre les cinc recaptacions més elevades de les 26 edicions, posa de manifest com, un any més, la societat catalana ha reaccionat a la crida solidària de La Marató amb un volum de recursos que sensibilitzaran i impulsaran la recerca sobre unes malalties que causen 1 de cada 3 morts al món i que, segons els experts, en els pròxims anys es convertiran en un greu problema de salut pública.

Impuls a la recerca biomèdica en malalties infeccioses

 Prevenir, tractar més eficaçment i arribar a curar les malalties infeccioses, que poden afectar tothom, i millorar l'esperança i la qualitat de vida de les persones que les tenen són els objectius de la recerca científica d'excel·lència que impulsaran els recursos recaptats en aquesta edició del programa.

La Fundació finançarà els projectes d'investigació que resultin més ben valorats entre els 214 que s'han presentat a la convocatòria d'ajudes. Actualment, científics d'àmbit internacional experts en malalties infeccioses revisen els projectes candidats mitjançant un procés d'avaluació coordinat per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya. Cada treball serà puntuat per dos avaluadors en funció de la qualitat, metodologia, rellevància científica, sanitària i social, valor innovador i viabilitat. Finalment, un comitè "ad hoc" presentarà una llista amb els treballs més ben valorats, que serà estudiada per la Comissió Assessora Científica i traslladada al Patronat de la Fundació per ser aprovada. La decisió sobre la distribució dels fons recaptats es farà pública durant l'octubre del 2018. 

El cicle de La Marató 2017

 

 

 Des del 1992, La Marató ha recaptat prop de 173 M € i ha impulsat 794 projectes de recerca sobre un ampli conjunt de malalties.

A l' èxit de recaptació, s'hi suma el de la participació i de sensibilització que es van donar a l'entorn del projecte, com les 3.307 activitats populars que van mobilitzar un milió de persones, els 3.200 voluntaris que van atendre els milers de donatius telefònics durant l'emissió dels programes a la ràdio i a la televisió o els 234.268 joves destinataris de les 5.339 conferències fetes en un miler de centres educatius, cívics i biblioteques.