Premis Blocs Catalunya

La primera edició dels Premis Blocs Catalunya ha tancat la seva primera singladura amb un gran èxit. El Palau de Congressos de Girona va ser l'escenari

Actualitzat
La primera edició dels Premis Blocs Catalunya ha tancat la seva primera singladura amb un gran èxit. El Palau de Congressos de Girona va ser l'escenari escollit per celebrar-hi l'acte de lliurament dels premis, presidit pel Molt Honorable President del Parlament de Catalunya, Ernest Benach.





L'acte, conduit per Roger de Gràcia, és va encetar amb les paraules de la presidenta de l'associació impulsora del projecte Stic.cat, Trina Milàn i de l'anfitrion, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans.





Després va començar l'acte amb el primer premi, la categoria de Cultura. El guanyador El bloc de Jordi Cervera, d'iCatfm.





No cal ni dir que encara no ho he acabat de pair. I com que la xarxa es caracteritza per la velocitat, tot això que va passar divendres ja és història antiga, però a mi encara em repica al cervell i veig el guardo, una obra de l'escultor Jordi Portella que reprodueix el mapa de Catalunya en blocs i em fa sentir emoció, neguit, responsabilitat i una gran alegria.





Tal i com es va posar de manifest en els diferents parlaments, institucionals o d'agraïment, Catalunya està assolint un paper important dins la xarxa 2.0. El canvi és aquí i, de moment, aquest tren no només no l'hem perdut sinó que més aviat estem fent el trajecte en un dels vagons de primera classe i, tot i el ric evident de fractura tecnològica, el cert és que el nostre país no ha perdut el pas en aquesta cursa vertiginosa cap el futur.
Per això i per moltes altres coses, estic absolutament orgullós, emocionat i un pèl aclaparat de ser entre la primera promoció de premiats d'aquest projecte de la gent de l'associació Stic.cat que sembla destinat a l'èxit més espectacular per la seriositat, l'entrega, el rigor i les ganes que hi esmercen.
De totes maneres, i per la pròpia essència del bloc, aquest premi no és només meu i per això vull apuntar aquí un capítol d'agraïments a la gent que ha fet possible aquest guardó.





En primer lloc a iCatfm, l'emissora multimèdia del grup Catalunya Ràdio que va apostar decididament per les noves tecnologies. També a la gent d'Interactiva que va tenir cura de dissenyar la imatge dels blocs. Després la gent, amics i desconeguts que dia rere dia, perden una part del seu temps llegint el bloc, seguint-lo amb més o menys constància i, en aquest cas que ens ocupa, a més votant-lo en la fase de classificació dels premis. A tothom gràcies per l'afecte, l'amistat i l'esforç.




També als escriptors i editors que em van passant una part del seu esperit creador, textos poemes i reflexions sempre interessants i inèdites que fan que aquest bloc sigui singular, una singularitat que li concedeixen les seves veus, molt més que no pas la meva.
I, és clar, gràcies també al jurat dels Premis Blocs Catalunya, Ernest Benach, Trina Milàn, Martí Gironell, Anna Nogué, Joan Francesc Gras i Enric Canela per decidir-se pel meu treball. No cal ni dir que hi ha blocs que ho mereixen igual i més, però la sort ha volgut que fos el meu i jo no puc fer altra cosa que donar les gràcies i estar content.
La resta de premiats són blocs que us recomano tenir a favorits i consultar-los sovint, mereixen molt la pena.





Millor bloc de Societat - Gazophylacium, de Joan Puig.
Millor bloc d'Actualitat - E-campany@,d'Albert Medràn
Millor bloc d'Educació - El fil de les clàssiques, de Margalida Capellà.
Millor bloc de TIC - El bloc de Núria Masdéu.
Acció solidària i cohesió social a Fundació Plataforma Educativa
Premi al Foment del català a la xarxa, ex-aequo per Bloc sense fulls, de Saül Gordillo i La Llumenera de Nova York, de Miquel Tusón.





Menció especial al president del Parlament, l'Ernest Benach, un defensor convençut de la cultura 2.0 (només cal seguir les seves incursions al Facebook i al Twitter) que va tancar l'acte amb unes paraules que poden ser molt bé un bon full de ruta, amb dubtes, certeses i, sobretot, meravelloses incògnites carregades d'emoció per aquest futur que és quasi present.


Gràcies per tot!!!!


Anar al contingut