La història de Catalunya molt a mà amb Víctor Hurtado

Ja sabeu que Rafael Dalmau editor, l'editorial fundada l'any 1959 per Rafael Dalmau i la seva filla, Maria Carme Dalmau i que es manté com a negoci familiar

Actualitzat
Ja sabeu que Rafael Dalmau editor, l'editorial fundada l'any 1959 per Rafael Dalmau i la seva filla, Maria Carme Dalmau i que es manté com a negoci familiar en tercera generació s'ha especialitzat en els àmbits de la història, la geografia i la cultura popular de casa nostra.
En aquesta línia de treball va encetar fa un temps un projecte força interessant que acaba de marcar la segona fita del camí, l'Atles Manual de la Història de Catalunya.



Vivim temps de missatge de twitter, de xarxes socials i d'urgències de tota mena, un clima complicat a l'hora de parlar d'història, un plat que demana repòs i que és poc amic de la velocitat, potser per això aquest projecte editorial que avala Rafael Dalmau i que signa Víctor Hurtado pot ser una bona manera de visualitzar la història i la seva geografia, de manera clar, directa i molt, molt entenedora. Una de les gràcies d'aquest Atles és precisament aquesta, la capacitat de síntesi, la possibilitat de copsar amb un cop d'ull un moment històric concret i de situar, pàgina a pàgina, els canvis successius, les evolucions i el pas del temps gràcies als mapes (molt gràfics) i a les concretes explicacions complementàries. Aquest segon volum que s'acaba de publicar recull el període que va des dels comtes reis del segle XII fins a meitat del segle XVI, amb el Tractat dels Pirineus. Aplega més d'un miler de mapes, molts d'ells inèdits, textos explicatius, gràfics, un recull de les fonts utilitzades, bibliografia i un índex toponímic.
Hurtado, nascut a Mèxic l'any 1948 és economista i doctor en Història, ha rebut el premi Ciutat de Barcelona i s'ha especialitzat en cartografia històrica.
Anar al contingut