Joan Pera rebrà el Gaudí d'Honor pels més de 50 anys de trajectòria
Joan Pera rebrà el Gaudí d'Honor pels més de 50 anys de trajectòria

Joan Pera rebrà el Gaudí d'Honor per més de 50 anys de trajectòria

Ha destacat en la comèdia i el drama, el teatre, el cinema, la televisió, i el doblatge, i ha estat la veu de Woody Allen i Jack Lemon

Actualitzat

L'actor Joan Pera rebrà el Gaudí d'Honor d'aquest any. El veterà actor veurà reconeguda una trajectòria de més de 50 anys dedicats al cinema, al teatre, la televisió i el doblatge.

 

 

Últimament ha destacat amb papers dramàtics, com la premiada interpretació de Pau Casals a "Pau, la força d'un silenci" o a la pel·lícula "Forasters", a les ordres de Ventura Pons, amb qui ha treballat sovint.

 

 

Molt conegut en el seu vessant còmic, Pera sobretot ha obtingut grans èxits en comèdia, amb l'inseparable Paco Moran en "La estraña pareja" o Joan Capri a la televisó. També en comèdia clàssica, com "L'avar", de Molière, o "El fantasma de Canterville", d'Oscar Wilde.

 

 

Com a doblador, Joan Pera ha posat veu a actors com Jerry Lewis, Jack Lemmon i, sobretot, Rowan Atkinson --a "Mr. Bean" i a "L'escurçó negre"--, i al director Woody Allen.

 

 

I sempre quedarà per a la història de la Televisió a Catalunya com la primera cara que es va veure en el seu programa inaugural el 1983.

 

ARXIVAT A:
Premis GaudíTeatreCinemaTelevisióTv3
Anar al contingut