Història
Cronologia 2016 - 2020
2016
Gener. TV3 estrena la sèrie “Em dic Manel”, una proposta pionera, formada per quatre peces independents, estrenades en diferents plataformes digitals, i enllaçades a través de les xarxes socials. És la primera sèrie transmèdia que una televisió en obert estrena a diferents plataformes amb vinculació a l'emissió per tele i ràdio.
Febrer. La CCMA defineix un nou procediment per contractar projectes de continguts audiovisuals. Un model de col·laboració amb la indústria audiovisual que potencia la transparència tant en el procés de selecció com en el control dels costos.
En l'àmbit del procés de confluència de mitjans que impulsa la CCMA, es posa en marxa la primera direcció corporativa de continguts, corresponent a l'àmbit dels Esports de TV3 i Catalunya Ràdio.
11 de febrer. El Super3 fa 25 anys i, amb gairebé 1.500.000 súpers amb carnet, es consolida com l'univers infantil català de referència. Un club únic al món. Més endavant es crea el canal de YouTube del Super3 i la nova app, que permet fer el carnet i gestionar-lo.
Març. TV3 estrena novetats en l'accessibilitat en els televisors intel·ligents. El servei de TV3 a la carta incorpora la possibilitat de personalitzar els subtítols dels vídeos i l'audiodescripció. Uns avenços que s'han fet en el context del projecte de recerca HBB4ALL, que té com a objectiu aprofitar les possibilitats de les noves tecnologies per donar resposta a les demandes d'accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials.
Març. Els titulars informatius de Catalunya Ràdio es poden seguir per Ràdio Tele Taxi. L'acord entre les dues emissores permet la realització de les connexions informatives durant tot el dia des de la ràdio privada, ampliant l'abast del servei públic de la CCMA a l'audiència de RTT.
15 de juny. TV3 publica un mapa interactiu on es pot consultar per primera vegada 126 punts negres que expliquen la falta de puntualitat als trens de rodalies, regionals i llarga distància de Catalunya.
5 de novembre. Se celebra el concert simfònic dels 25 anys del Super3, a L'Auditori. En clau de fusió clàssica i pop, fa un repàs de les cançons més emblemàtiques del Super3, interpretades per deu artistes que han estat socis del club: Els amics de les Arts, Catarres, Enric Verdaguer, Joan Colomo, Judit Neddermann, Joan Dausà, Elena Gadel, Gemma Humet, Arnau Tordera i els SP3, juntament amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el quartet de pop rock de Marc Parrot.
La Marató de 3Cat compleix 25 anys. 25 anys d'èxit en què ha recaptat prop de 173 milions d'euros i ha impulsat 794 projectes de recerca sobre un ampli conjunt de malalties. Un esdeveniment mogut per la solidaritat que s'ha convertit en patrimoni de la societat.
Desembre. TV3 tanca l'any amb una fita històrica, és la primera televisió que aconsegueix ser líder d'audiència a Catalunya durant set anys consecutius. I pel que fa a la qualitat, TV3 és la televisió generalista més ben valorada pels catalans i els telenotícies són líders en credibilitat, confiança i imparcialitat. Catalunya Ràdio assoleix el rècord històric anual d'audiència des que es va crear i, segons l'EGM, es consolida com l'emissora que més creix.
2017
Gener. L'AMB i la CCMA posen en marxa els primers punts de recàrrega de vehicles elèctrics per als treballadors de la Corporació a Sant Joan Despí. És una prova pilot que serveix de model per implantar una mobilitat més sostenible als grans centres de treball i polígons d'activitat econòmica.
El portal web de la CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio), el servei HbbTV de TV3 i l'app de TV3 incorporen els subtítols a tots els vídeos a la carta que en tenen.
10 de maig del 2017. Catalunya Música celebra el 30è aniversari amb la transmissió en directe de l'últim concert de la temporada de l'OBC, que se suma així a la celebració de l'emissora líder en el seu àmbit a Catalunya.
El Memorial Democràtic i la CCMA firmen un conveni que permetrà crear l'arxiu històric de testimonis orals més gran d'Europa, cosa que ens consolida com a referent europeu en matèria de preservació i difusió de la memòria democràtica. Contribuïm així a construir el patrimoni audiovisual del país i complim amb la nostra funció de servei públic.
La CCMA presenta els resultats del projecte europeu Hbb4All, amb el consorci format per dotze socis europeus, davant dels representants de la Comissió Europea que en destaquen els excel·lents resultats i l'impacte assolit en l'àmbit de l'accessibilitat audiovisual a escala europea, on el projecte ha esdevingut referent.
2 d'agost. iCat torna a l'FM en període de proves, després de gairebé cinc anys de la desaparició de les ones i d'emissió exclusiva per internet. I el 6 de setembre comença l'emissió regular. Tot plegat complint l'objectiu que es van fixar la direcció de l'emissora i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
La CCMA guanya una licitació de la UE per a l'impuls de la TDT a la televisió pública de Colòmbia, com a part d'un consorci amb BAa consultors i Persidera SpA (Itàlia), en col·laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. La Corporació aporta l'expertesa com a pionera en el desplegament dels canals digitals de Televisió de Catalunya.
25 d'octubre. TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN presenten públicament, en roda de premsa en directe i davant de més de 50 mitjans internacionals, un manifest per defensar els mitjans públics catalans després de l'amenaça d'intervenció per part del govern espanyol, fet que suposaria la vulneració del dret fonamental a la informació.
Desembre. La CCMA participa en el projecte Immersive Accessibility (ImAc), finançat pel programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020. Iniciat l'octubre d'aquest any, explora nous mètodes d'implantació de serveis d'accessibilitat (subtítols, audiodescripció, audiosubtítols, llenguatge de signes i interfícies accessibles) en entorns immersius de vídeo 360º.
Desembre. Premi Nacional de Recerca al Mecenatge Científic per a la Fundació La Marató de 3Cat. El guardó, de gran prestigi internacional, que atorga la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), reconeix el paper clau de la Fundació La Marató de 3Cat al llarg de 25 anys en l'impuls de la recerca biomèdica a Catalunya, traduït en millores en la qualitat i l'esperança de vida de persones afectades per malalties greus i cròniques.
La CCMA participa en el projecte de la UE que impulsa la TDT a Colòmbia.
El programa “Una mà de contes”, del canal SX3, produeix els relats guanyadors dels Jocs Florals Escolars de Catalunya en la nova categoria de creació de contes audiovisuals il·lustrats.
La CCMA i Memorial Democràtic creen el fons documental de memòria històrica més gran d'Europa. La CCMA cedeix més de 1.000 hores d'entrevistes a testimonis orals de persones que van viure la Guerra Civil i la dictadura franquista per crear aquest arxiu històric d'accés públic.
2018
febrer Catalunya Ràdio guanya el V Premi Martí Gasull i Roig, que atorga la Plataforma per la Llengua, per la seva professionalitat, vocació de servei públic i com a eina clau per normalitzar la llengua catalana.
març TV3 assoleix una fita històrica de valoració qualitativa, una valoració de 8,5 al panell d'usuaris de l'empresa multinacional d'estudis de mercat GfK. Mai abans cap cadena generalista havia aconseguit aquesta valoració.
24 de maig El Super3, juntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat, organitza la primera Supernit a les biblioteques, amb la participació de 15.000 súpers.
octubre TV3 i Catalunya Ràdio, els primers mitjans a integrar continguts en català als serveis d'assistents de veu virtuals, amb el sumari del “Telenotícies vespre” o la previsió del temps a Alexa d'Amazon.
16 d'octubre La Fundació La Marató de 3Cat rep el Premi Nacional de Recerca al mecenatge científic per la contribució decisiva a la millora de la salut de la societat.
16 d'octubre La Fundació La Marató de 3Cat rep el Premi Nacional de Recerca al mecenatge científic per la contribució decisiva a la millora de la salut de la societat.
18 de novembre TV3 estrena “Poliamor”, la primera sèrie pensada exclusivament per a una plataforma digital, que s'emet a través d'Instagram, en directe i amb la participació del públic.
27 de novembre Neix Bon dia TV, un nou canal digital conjunt de la CCMA i IB3.
desembre La CCMA incorpora l'audiodescripció per a persones cegues al servei a la carta per internet.
desembre El canal d'informació contínua 3/24 rep el Premi Nacional de Comunicació.
desembre La 27a edició de La Marató de 3Cat i Catalunya Ràdio, dedicada al càncer, assoleix el rècord històric de recaptació d'aquest projecte solidari, 15.068.252 euros.
desembre TV3 tanca el 2018 amb una quota del 14%, la millor dels últims sis anys, i aconsegueix un nou rècord: és la primera televisió que lidera durant nou anys seguits a Catalunya.
2019
El 2019 és un any de cobertures informatives “digital first”: s'estrena el primer servei informatiu a través de missatgeria, a Whatsapp i Telegram, i es generen notícies automàtiques a partir de les dades de la geolocalització dels usuaris.
20 de febrer La CCMA i el Col·legi Professional de l'Audiovisual de Catalunya (CPAC) presenten el nou “Estatut professional dels mitjans de comunicació de la CCMA”, que s'amplia a col·lectius professionals més enllà dels àmbits d'informatius i esports.
25 de juny Es constitueix el primer Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d'Entreteniment de la CCMA.
11 de setembre La CCMA i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública promouen la transmissió amb tecnologia 5G des de dins de la manifestació per la Diada. És la primera vegada a tot l'Estat que una cadena de televisió retransmet un acte en directe a través de la xarxa 5G comercial des d'un entorn públic, obert i multitudinari.
28 d'octubre Milers de persones participen a Barcelona en el rodatge de l'espot de La Marató fent una gran pinya per les malalties minoritàries.
octubre Catalunya Música organitza el concurs internacional de cors de la UER, “Let the peoples sing”, amb la col·laboració del Palau de la Música Catalana. És el primer cop que se celebra a l'estat.
13 de novembre “Merlí”, la sèrie original de TV3, és reconeguda amb el Premi Nacional de Comunicació. Les aventures d'aquest professor de filosofia han commogut l'audiència de països com Alemanya, Mèxic, Itàlia, França i l'Amèrica Llatina, on s'ha convertit en un fenomen popular.
18 de novembre L'espai “El temps”, de TV3, premiat a la International Weather Summit, en la categoria de millor presentació del temps a plató.
15 de desembre El programa de La Marató de 3Cat canvia de format i s'emet des de diferents punts del territori, en un desplegament tecnològic sense precedents. Olot, Tàrrega, Reus i Barcelona són les seus d'aquesta edició, dedicada a les malalties minoritàries.
31 de desembre TV3 tanca el 2019 amb la fita rècord de deu anys consecutius com a líder a Catalunya i amb la millor quota des del 2010. Aquest any també assoleix un rècord mensual, amb 29 mesos consecutius de lideratge.
2020
febrer La CCMA participa en dues proves pilot del programa Horitzó 2020 de Recerca i Innovació de la Unió Europea. ImAc, una experiència audiovisual immersiva, amb subtítols sincronitzats, i EasyTV, per a la subtitulació de programes en diferents idiomes.
13 de febrer Catalunya Ràdio estrena la primera emissió de publicitat 3D immersiva, una iniciativa pionera a Europa, que aposta per la innovació, també en l'àmbit publicitari.
13 de maig La fundació La Marató, Premi Prat de la Riba, als Premis Sant Jordi 2020 de l'Institut d'Estudis Catalans, per l'impuls en la recerca biomèdica i la promoció dels valors humans de la solidaritat, a Catalunya.
Cronologia 2011 - 2015
2011
5 de febrer. Neix Esport3, el canal per al públic a qui li interessa l'esport i el viu.
14 de març. Estrena oficial del canal TV3HD, que emet simultàniament en alta definició la programació de TV3.
17 d'abril. "El Cafè de la República", de Catalunya Ràdio, celebra els 1.000 programes amb una emissió especial des d'un refugi antiaeri.
23 d'abril. iCat fm celebra el cinquè aniversari amb un programa especial des de la plaça de Catalunya de Barcelona. Nascuda com un nou model de ràdio pensat per FM i per internet, s'ha convertit en un dels principals mitjans de difusió cultural del país.
TV3, present amb més de 4.000 vídeos a la plataforma Dailymotion, el segon web de vídeos a internet després de YouTube.
El portal de TV3 i TV3alacarta incorporen en els vídeos segons demanda la senyalització orientativa de l'edat recomanada per a cada contingut.
10 de juny. TV3 participa en la primera transmissió en directe i per a tot el món d'un concert en 3D i so 5.1. És el concert de Violadores del Verso, des de Saragossa.
13 de juliol. S'aprova el Llibre d'estil de la CCMA, que estableix el marc editorial i lingüístic i les normes periodístiques, ètiques i professionals dels seus mitjans. El document recull els valors de servei públic i de compromís amb la societat dels 28 anys d'experiència dels professionals de les empreses de la CCMA.
TV3 inicia l'emissió en proves dels seus serveis d'HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV), l'estàndard europeu de televisió híbrida que permet combinar les emissions de TDT amb l'oferta segons demanda per internet.
Els canals de TV3 i el TV3alacarta es poden veure a través del sistema de televisió intel·ligent TiVo®, que també incorpora els continguts en HD i 3D.
Octubre. La setzena edició de la Festa dels Súpers obté una xifra rècord d'assistència, amb 420.000 persones a l'Anella Olímpica de Barcelona, en un esdeveniment que any rere any mostra el poder de cohesió social del club més important de Catalunya.
28 d'octubre. El Twitter de Catalunya Informació comença a piular també en aranès.
El Super3 estrena una aplicació per a dispositius mòbils iPhone, Android i iPad per veure els programes i les sèries del canal.
18 de desembre. La Marató de 3Cat celebra el vintè aniversari amb rècord de recaptació i de participació social: 8.931.418 € i 1.825 activitats populars organitzades pels ciutadans. En 20 anys, ha recaptat 106.616.462 € i ha impulsat 565 projectes de recerca biomèdica.
2012
15 de febrer. El Parlament aprova la llei de modificació de diverses lleis en matèria audiovisual, que introdueix canvis en la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i redistribueix les funcions dels òrgans rectors de l'ens.
TV3 estrena una nova aplicació per a mòbils que permet als usuaris d'iPhone, iPod Touch i Android accedir als més de 75.000 vídeos de TV3alacarta i a les emissions en directe dels canals TV3CAT i 3/24.
TV3 és la primera televisió de l'estat a aportar produccions en 3D a una videoconsola portàtil, la Nintendo 3DS. Els continguts estereoscòpics de TV3 també es poden veure a internet.
26 d'abril. El grup d'emissores de Catalunya Ràdio estrena iCatTrònica, un canal de música electrònica online dirigit al públic més jove d'iCat fm.
1 de maig. El canal TV3CAT deixa d'emetre per satèl·liti potenciala difusióper internet iels nous mitjans.
10 de maig. Catalunya Música celebra 25 anys amb una programació especial que referma la seva vocació de servei públic. L'emissora de música clàssica manté intacte l'objectiu de promoure en català el coneixement dels músics del país i del patrimoni musical universal.
Esport3 estrena una aplicació per a iPhone i Android que permet seguir l'actualitat esportiva i veure, en directe, els partits de la Champions que emet TV3.
11 de setembre. Vintè aniversari de Catalunya Informació, l'emissora informativa de referència al país.
1 d'octubre. La CCMA remodela l'oferta audiovisual per garantir-ne l'alt nivell de competitivitat. En televisió, es fusionen en un mateix canal el Super3 i el 33, que substitueix el 3XL, i s'incorporen continguts documentals a Esport3. En ràdio, iCat.cat reforça l'escolta online i deixa d'emetre per FM.
Octubre. Catalunya Ràdio presenta el Trofeu Dani Jarque, que premia el millor jugador de l'Espanyol de la temporada. L'emissora també presenta una aplicació per a telèfons intel•ligents en què es poden seguir íntegrament tots els partits de l'equip.
Octubre i novembre. Catalunya Ràdio inaugura el seu Arxiu Sonor a Catradio.cat amb la recuperació de l'adaptació radiofònica de la novel•la “Incerta glòria”, coincidint amb la commemoració del centenari del naixement del seu autor, Joan Sales.
Desembre. Catalunya Ràdio presenta un programa pioner que s'emet només a través del web: “MeteoMauri”, amb el meteoròleg Francesc Mauri. La cita per seguir les novetats setmanals d'aquest espai dedicat a la meteorologia i l'entorn natural és cada dijous, a les set del vespre, a Catradio.cat.
El disc de la Marató supera el milió de còpies venudes d'ençà que es va començar a editar, l'any 2005. En les edicions del 2011 i 2012, es va convertir en el disc més venut mundialment en un sol dia, amb 200.000 còpies. A cadascuna de les edicions, el disc ofereix adaptacions al català de cançons d'estils, gèneres diferents, sobre situacions o sentiments a l'entorn específic dels temes de La Marató.
2013
Març. TV3 és la primera televisió de l'estat que fa un programa d'entreteniment a la xarxa: “Etiquetats”, un espai presentat per Bibiana Ballbè i Valentí Sanjuan que combina cultura, tendències i humor, creat i desenvolupat per ser emès exclusivament per internet.
Abril. iCat.cat estrena imatge i aposta per la internacionalització com a emissora oficial del Sónar. L'emissora posa en marxa una nova etapa, amb l'estrena d'un nou portal web que ofereix continguts de múltiples formats i avança que serà el mitjà que emetrà i enregistrarà en exclusiva mundial la majoria de concerts del festival Sónar a tot el món.
Setembre. TV3 estrena per primer cop una aplicació de segona pantalla per a mòbils amb el concurs "Oh happy day". És la primera app de la cadena destinada a oferir continguts exclusius de forma sincronitzada amb l'emissió del programa. Durant els quatre mesos de programa, va arribar a les 37.000 descàrregues.
Octubre. S'edita en paper i en format de llibre digital el “Llibre d'estil” de la CCMA, fins al moment només disponible en versió web. El document recull els valors dels 30 anys d'experiència dels professionals de TV3 i Catalunya Ràdio pel que fa a les normes periodístiques i ètiques, i alhora estableix el marc editorial i lingüístic dels mitjans de la CCMA.
Es posa en marxa el projecte europeu HBB4ALL (Hybrid Broadcast Broadband for All) que està orientat a respondre les demandes d'accessibilitat dels col·lectius amb necessitats especials. La CCMA hi participa amb dos pilots de televisió interactiva. El primer està orientat a la generació multiplataforma de subtitulació i el segon persegueix la producció i distribució d'àudios alternatius a cada vídeo, afegint-hi canals d'audiodescripció i/o multillenguatge. El projecte està cofinançat per la Comissió Europea, dins del Programa Marc de Competitivitat i Innovació (CIP)
2014
Març. Estrena de “Clicka't”, el projecte infantil en línia de Catalunya Ràdio, amb l'objectiu d'enfortir el servei públic de l'emissora amb nous continguts infantils i educatius. Durant la primera temporada, l'espai centra el disseny i continguts en l'obra “El Petit Príncep”, d'Antoine de Saint-Exupéry.
Maig. La CCMA obre al seu web l'espai “Bon dia”, un agregador de mitjans d'arreu dels territoris de parla catalana. L'espai mostra una gran oferta de mitjans audiovisuals i dóna accés als seus continguts, amb la voluntat de ser una porta d'entrada de referència per a la descoberta i el consum de continguts en aquesta llengua, en qualsevol de les seves variants.
Maig. Després de l'èxit d'audiència a la televisió i per internet, la sèrie “Polseres vermelles” és exportada a tot el món. La FOX en compra el format per fer-ne una adaptació als Estats Units en anglès, després que s'ha adaptat a Itàlia i que s'ha emès en versió original doblada a països com Finlàndia, França, Suècia i Argentina, entre altres.
Juliol. El Departament de Benestar Social i Família i la CCMA firmen un conveni de col·laboració per reforçar l'educació i la pedagogia amb l'objectiu de posar en valor el paper de les dones a la societat. La CCMA emetrà continguts audiovisuals orientats al foment de la igualtat, com el programa de Catalunya Ràdio "El cafè de les dones sàvies" i l'espai del canal 33 "Som dones. Una mirada femenina sobre el món”.
Setembre. Els mitjans de la CCMA unifiquen corresponsalies i amplien la presència arreu del món. Amb aquesta fusió, els serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio fan un nou pas per adaptar les seves estructures per treure més rendiment dels recursos disponibles. Aquesta racionalització permetrà obrir noves corresponsalies permanents a Berlín, Buenos Aires i Moscou.
Es posa en marxa la primera delegació en confluència, la de Madrid. S'unifiquen les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio, creant una estructura de delegat conjunt per als dos mitjans i un projecte d'unificació física de les dues redaccions.
2015
Febrer. S'unifica la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio de Tarragona, Lleida i Girona, després del precedent de la de Madrid, en el marc del nou model de confluència de la CCMA per millorar l'eficiència dels recursos disponibles, potenciar la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera transversal i multiplataforma.
Abril. Catalunya Informació, el canal de 24 hores de notícies de referència a Catalunya, estrena un nou format amb més notícies, més a fons, més directes, i més temps per a l'esport. És l'actualització d'una fórmula radiofònica informativa de servei públic, líder i pionera.
Abril. TV3 estrena la nova app d'“El gran dictat”, que permet la participació de l'audiència sincronitzada amb el directe televisiu. Una aposta de TV3 per crear noves connexions entre dispositius mòbils i continguts televisius.
Maig. S'estrena “Tria33”, una aposta diària per impulsar la programació cultural de televisió de Catalunya a través d'un nou format en què té cabuda literatura, cinema, música, escena, cultura popular i arts visuals i plàstiques. Amb finestra al 33 i a TV3.
Juliol. TV3 es converteix en la primera televisió a l'Estat que ofereix la subtitulació per HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband Television), disponible per a televisió connectada.
Octubre.La CCMA presenta els seus serveis d'accessibilitat com a model d'èxit davant la International Telecommunication Union (ITU), l'organisme de les Nacions Unides especialitzat en Tecnologies de la Informació i la Comunicació. La ponència s'adscriu dins de la contribució de la CCMA en el projecte europeu Hbb4ALL (Hybrid Broadcast Broadband for All).
Per primera vegada s'adapta a l'Alemanya una ficció de TV3. Es tracta de “Polseres vermelles”, la sèrie amb més projecció internacional en la història de la cadena.
El llibre de La Marató de 3Cat s'edita per primer cop en audiollibre per fer-lo accessible a les persones amb deficiència visual.
Premi Especial a La Marató de 3Cat atorgat per l'Acadèmia de la Televisió per ser un format televisiu únic que mobilitza des del 1992 tota la societat catalana al voltant de dos objectius: sensibilitzar i recaptar fons per a la investigació biomèdica.
Desembre. Es presenta a Londres, dins del Simposi HbbTV 2015, i en el marc del projecte TVRing, la producció i realització de programes multicàmera HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband) amb la participació d'usuaris, del qual ja s'han fet pilots.
31 de desembre. El 3/24 assoleix un doble rècord històric d'audiències. Al setembre va registrar el màxim mensual, 2,1, i va tancar l'any amb un 1,5, millorant dues dècimes la quota del 2014.
Cronologia 2006 - 2010
2006
20 de gener. La CCRTV es compromet a una gestió empresarial més sostenible amb un acord per impulsar la Responsabilitat Social Corporativa signat amb la UGT, CCOO i el Sindicat de Periodistes de Catalunya.
3 de febrer. La Generalitat i la CCRTV arriben a un acord per facilitar que els catalans que viuen fora del país puguin veure la programació de Televisió de Catalunya per internet, a través de TV3alacarta.
9 de febrer. Neix l'ésAdir, el web d'assessorament lingüístic que la CCRTV, per oferir a altres mitjans, universitats, professionals de la traducció o escoles un punt de suport permanent en matèria lingüística catalana.
17 de febrer. La CCRTV adapta al “.cat” el domini dels seus webs i portals.
23 de març. La CCRTV és el primer grup audiovisual que obté el segell de bronze europeu a la qualitat en la gestió empresarial, un reconeixement atorgat per la European Foundation Quality Management (EFQM).
22 d'abril. Inici de les emissions d'iCat fm, la primera emissora de Catalunya Ràdio pensada per ser escoltada per ràdio i per internet, amb accés a la carta sobre diferents canals i continguts musicals.
7 de juny. El papa de Roma felicita TV3 amb una salutació en català pels 20 anys del programa "Signes dels temps".
19 de juny. TV3 presenta el primer joc interactiu per a la TDT: “De 2 en 2”.
29 de juny. El programa "Temps d'aventura" estrena un nou servei gratuït de descàrrega de vídeo per internet (podcast).
9 d'octubre. Neix el 5430, el Servei d'Atenció a l'Espectador i l'Oient de la CCRTV, un nou canal a l'abast dels ciutadans per adreçar qualsevol pregunta, queixa o suggeriment sobre TV3, Catalunya Ràdio o la Fundació La Marató.
27 de novembre. TV3 amplia la cobertura del seu senyal de TDT a més del 90% de la població, amb la posada en marxa de 21 nous centres emissors.
31 de novembre. TV3 emet la primera pel·lícula en Dolby Digital 5.1 a través de la TDT.
2007
18 de gener. Catalunya Informació comença les emissions d'un informatiu en aranès.
5 de febrer. El Club Super3 arriba a un milió de súpers.
9 de febrer. L'emissora per ràdio i per internet iCat fm estrena les emissions a mòbils en fase de proves.
14 de febrer. TV3 incorpora audiodescripció per a les persones cegues a "La gran pel·lícula" en les seves emissions per TDT.
Televisió de Catalunya estrena el canal de TV3 a la plataforma d'intercanvi de vídeos YouTube.
23 d'abril. Inici de les emissions en alta definició de Televisió de Catalunya, en fase de proves, a través de la TDT.
10 de maig. Celebració dels 20 anys de Catalunya Música.
Celebració dels 10 anys de l'empresa tecnològica Activa Multimèdia Digital, amb l'exposició “Activa't: entra a la tele i a la ràdio del futur” al Palau Robert.
11 de setembre. Celebració dels 15 anys de Catalunya Informació.
1 d'octubre. Neix l'Edu3.cat, un nou portal educatiu que reuneix els materials didàctics produïts per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el Departament d'Educació.
3 d'octubre. Aprovació al Parlament de Catalunya de la nova llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que passa a denominar-se d'aquesta manera, en lloc de Corporació Catalana de Ràdio i Televisió.
17 d'octubre. Primer Curs de Locució Aplicat a la Publicitat (CLAP), una iniciativa de la Universitat Autònoma de Barcelona i la CCMA.
El canal Méteo celebra 10 anys d'emissions.
Catalunya Informació es pot sentir en totes les parades del Trambaix.
iCat fm estrena una versió accessible del web per a persones cegues o sordes.
12 de desembre. Neix el 3cat24.cat, el nou portal d'informació contínua de TV3 i Catalunya Ràdio.
20 de desembre. iCat fm estrena Mediterràdio, el primer canal d'internet dedicat a la música i a la cultura mediterrània.
2008
La European Foundation for Quality Management (EFQM) reconeix la qualitat de la gestió empresarial de la CCMA i li concedeix el nivell d'excel·lència europea 400+, abans conegut com a segell de plata.
Televisió de Catalunya impulsa el format 16:9.
Els titulars del 3/24 es poden seguir en format tíquer a tots els canals de Televisió de Catalunya (TV3, 33, K3, 300, 3/24 i TVCi ) activant els serveis interactius del TV3i a la TDT.
Sota el lema "Plantem el futur", Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge planten 35.000 arbres amb la col·laboració dels oients per lluitar contra el canvi climàtic.
Acord entre Televisió de Catalunya i Televisió de l'Alguer per a la recepció de TV3 a la ciutat sarda.
2 de juny. La CCMA i la Corporación Aragonesa de Radio y Televisión firmen un conveni per al desenvolupament i la investigació de les emissions en alta definició a través de la plataforma DIGITEA.
Els webs de la CCMA, disponibles per a iPhone.
16 de juny. Neix TVSalut, la televisió de la CCMA i el CHC per als usuaris dels hospitals.
20 de juny. Catalunya Ràdio celebra el 25è aniversari amb una programació especial i un acte central al Teatre Nacional de Catalunya, on una cinquantena de professionals del grup d'emissores interpreten un espectacle inspirat en "La guerra dels mons".
iCat fm estrena nou portal disponible per a iPhone.
Televisió de Catalunya amplia l'accessibilitat per a persones cegues i sordes amb la participació en un projecte europeu de referència, DTV 4 All.
10 de setembre. Gran èxit de "La nit vint-i-cinc. La nit blanca de TV3", un esdeveniment amb què la cadena celebra els 25 anys d'història mantenint en funcionament durant tota la nit espais culturals i lúdics de tot Catalunya.
La CCMA crea la figura del Defensor de l'Audiència.
Televisió de Catalunya adopta un nou sistema de mesura qualitativa de la programació desenvolupat per l'empresa GFK.
Televisió de Catalunya estrena la primera unitat mòbil en HD.
Televisió de Catalunya dóna accés gratuït a tot el seu arxiu de programes per internet.
El programa "Eduqueu les criatures" fa que centenars de nens i nenes facin cagar el tió més gran del món davant de Catalunya Ràdio.
El TV3alacarta ofereix continguts en alta definició.
2009
13 de gener. El programa de TV3 "Els matins" celebra l'edició 1.000 amb una emissió especial des del Liceu.
La Generalitat de Catalunya i el govern balear acorden la reciprocitat d'emissions entre TV3 i IB3 en TDT.
Els ens públics de ràdio i televisió de les illes Balears i de Múrcia se sumen al conveni DIGITEA de la CCMA i la Corporación Aragonesa de Radio y Televisión per desenvolupar l'alta definició.
Neix Clubdecuines.cat, el portal gastronòmic de TV3 i Catalunya Ràdio.
Catalunya Música entra a formar part de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) en el camp de l'intercanvi musical Euroràdio.
Llançament de Catmusica.cat, la versió d'internet de l'emissora de música clàssica Catalunya Música.
28 de maig. TV3CAT substitueix TVC Internacional i es converteix en el canal de TV3 que emet fora de Catalunya.
Televisió de Catalunya i Activa Multimèdia roden per primer cop a Espanya en el nou format d'alta definició 1080p50 dins el projecte de recerca HDTVNext.
18 d'octubre. Neix el Super3, el canal infantil multiplataforma de TV3 per al públic de fins a 14 anys.
2010
21 de gener. La Generalitat de Catalunya i el govern balear acorden l'emissió dels canals 33, Super3/300 i 3/24 a les Illes a través de la TDT.
2 de febrer. Televisió de Catalunya emet la programació de tots els canals en format panoràmic 16:9.
TV3 incorpora subtítols als vídeos per internet.
4 de març. Neix el Canal FGC, un nou canal de televisió que s'emet en pantalles instal·lades a les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que ofereix informació de servei i continguts de TV3 constantment actualitzats.
TV3 és pionera en emissions regulars en 3D.
22 de maig. TV3 produeix, en alta definició i 3D, el senyal de la final de la Champions League de futbol disputada a l'estadi Santiago Bernabéu de Madrid. 75 cadenes de televisió d'arreu del món, amb una audiència estimada de 280 milions d'espectadors, emeten el partit.
El servei TV3alacarta arriba a televisors amb connexió a internet, a videoconsoles i a dispositius mòbils com ara l'iPad i l'iPhone.
19 de setembre. Neix el nou canal per a joves 3XL, una aposta multiplataforma per al públic d'entre 16 i 25 anys.
13 d'octubre. Els governs de Catalunya i Aragó acorden la recepció de les emissions de TV3 i dels canals 33, 3/24 i Súper 3 a la Franja de Ponent. Aquest territori se suma a les illes Balears, Andorra i la Catalunya Nord, que també poden veure els canals de la CCMA.
5 de novembre. El Departament de Cultura i la CCMA signen un conveni de col·laboració amb el Consell General d'Aran per a la creació d'una plataforma de televisió per internet en aranès i altres variants de l'occità. La CCMA assessora tècnicament i facilita continguts doblats.
7 de novembre. TV3 serveix el senyal internacional de la cerimònia de dedicació de la Sagrada Família oficiada pel papa de Roma. Un miler de mitjans de tot el món, amb una audiència estimada de 150 milions de persones, reben el senyal, produït amb els últims avanços tecnològics, que mostra per primera vegada l'interior acabat de la nova basílica.
Cronologia 2001 - 2005
2001
Gener. Inici de les activitats de CCRTV Interactiva.
Antoni Bassas, amb “El matí de Catalunya Ràdio”, omple el Teatre Nacional de Catalunya per primera vegada amb un programa de ràdio. L'any següent ho fa Toni Clapés amb “Versió original”.
23 d'abril. Reestructuració del Canal 33: inici de les emissions del K3.
7 de maig. Es completa la reestructuració del Canal 33: inici de les emissions del 33.
Primer streaming de la CCRTV: l'estrena d'“El cor de la ciutat” a internet, un dia abans que s'estreni a TV3.
Llançament de la plataforma de publicació de continguts a la televisió Automatic TV, de TVC Multimèdia, a la fira Milia de Canes.
La direcció corporativa de CCRTV Serveis Generals obre part de l'activitat de l'empresa a l'exterior. Neix Activa3®, com a marca a través de la qual la CCRTV ofereix la seva experiència en desenvolupament de sistemes per al món audiovisual a altres empreses i televisions del sector, principalment a Espanya i a Europa.
CCRTV Serveis Generals, en col·laboració amb l'enginyeria de TV3, inicia el disseny i programació d'un sistema propi de digitalització de tota la producció audiovisual de TV3 (DigitionSuite).
2002
Gran desplegament informatiu per cobrir la guerra a l'Afganistan.
Estrena del joc del Shin Chan, el primer joc interactiu multiplataforma íntegrament en català basat en personatges de TV3.
Primeres emissions de serveis interactius sobre televisió digital terrestre, fruit de la col·laboració entre TV3, Activa 3, TVC Multimèdia i CCRTV Interactiva.
Creació dels portals informatius de Televisió de Catalunya, Telenoticies.cat, i Catalunya Ràdio, Catalunyainformacio.cat, amb un portal dedicat a l'actualitat de les 41 comarques de Catalunya.
Redisseny del teletext TVCText (amb guia de programació dinàmica) i estrena del xat del TVCText, un nou servei adreçat al públic jove que permet publicar missatges SMS al teletext, en temps real, enviant-los des dels telèfons mòbils.
Llançament de Ritmes.net, el portal dels continguts musicals de la CCRTV, amb un èmfasi especial en la promoció de la música catalana.
TVC Multimèdia desenvolupa les primeres aplicacions interactives per a televisió digital en l'estàndard MHP de tot l'estat espanyol.
2003
S'introdueix a Catalunya Ràdio el programa DaletPlus, un sistema de redacció digital que uneix textos, àudios, informació d'agències i internet.
Llançament del primer portal esportiu en català: Elsesports.net.
Transmissió en directe per internet de l'arribada a l'Everest de l'alpinista català Sergi Mingote. Les imatges en temps real es van poder veure arreu del món a través del portal de la Corporació Catalana Elsesports.net.
Les notícies dels portals Telenoticies.cat i Catalunyainformacio.cat arriben als telèfons mòbils en forma de missatge SMS o multimèdia.
Posada en marxa de la prova pilot Micromercats, amb l'objectiu de testar i definir les futures aplicacions interactives de televisió digital terrestre (TDT).
Llançament del joc multiplataforma (internet/televisió/telèfon mòbil) Espai8 al portal juvenil 3xl.net. En pocs mesos es converteix en un fenomen mediàtic (23.000 jugadors actius i al voltant dels 500 missatges diaris als fòrums creats amb aquesta finalitat).
Expansió d'Automatic TV, de TVC Multimèdia, a França i Portugal.
Profunda remodelació de tota l'estructura de gestió de la producció audiovisual de programes, de tota la gestió d'adquisició i control de drets i de l'emissió i continuïtat de TV3.
Se centralitza l'emmagatzemament dels sistemes principals en un únic sistema de disc connectat als servidors a través d'una SAN (Storage Area Network o Xarxa d'Àrea d'Emmagatzemament).
S'arriba a acords amb la Filmoteca de Catalunya i el Parlament de Catalunya per oferir-los servei en la digitalització de continguts audiovisuals.
11 de setembre. Comencen les emissions del 3/24, el canal de 24 hores d'informació de TV3.
2004
Llançament del nou portal de Televisió de Catalunya: TV3.cat.
Remodelació del portal juvenil de la CCRTV, el 3xl.net, totalment innovador a la xarxa per la seva estructuració dels continguts en mòduls mòbils, que permeten al visitant més interactivitat i una àmplia gestió dels continguts.
TV3 és la primera televisió de l'estat a emetre a través dels telèfons mòbils de tercera generació, en tecnologia UMTS.
Estrena del TV3alacarta, el servei que permet visionar des d'internet, en qualsevol moment, la programació en directe de tots els canals de Televisió de Catalunya i programes emesos amb anterioritat, a través de les connexions de banda ampla (ADSL i cable).
Llançament del joc multiplataforma “Ja tenim equip” dins del portal d'internet Elsesports.net.
24 d'octubre. El programa “30 minuts” de TV3 celebra el 20è aniversari.
S'inicia la implantació a la CCRTV i a les seves empreses filials d'un sistema de qualitat de gestió, el model d'excel·lència EFQM (European Foundation For Quality Management).
2005
Febrer. La CCRTV participa en la primera prova pilot de DVB-H a l'estat espanyol, en el marc de la fira 3GSM World Congress.
7 de maig. Els governs català i balear i les respectives corporacions de ràdio i televisió signen un acord per a la recepció d'IB3 a Catalunya i per mantenir i millorar la recepció de TV3 i el Canal 33 a les Illes Balears.
2 de juny. La CCRTV i TVC Multimèdia organitzen la primera jornada sobre televisió de servei, en què, per primer cop, s'analitza el futur dels serveis d'informació pública a la televisió i les seves possibles aplicacions amb la TDT.
1 de juliol. La CCRTV comença a digitalitzar l'arxiu històric de Catalunya Ràdio i TV3.
15 de juliol. La CCRTV posa en marxa el Servei Català del Doblatge, a través del qual TV3 assumeix el doblatge dels films estrangers que s'estrenin en sales comercials i el cedeix gratuïtament a les distribuïdores.
11 de setembre. Es presenta a la fira internacional IBC d'Amsterdam Activa Multimèdia Digital, l'empresa resultat de la unió entre Activa3 i TVC Multimèdia, amb l'objectiu de ser el centre de R+D+I de la CCRTV i transferir al sector el seu coneixement tecnològic.
6 d'octubre. Activa Multimèdia presenta el primer home del temps virtual i automàtic del món: en Sam.
Es posa en marxa el canal 300, un nou canal exclusiu per a TDT dedicat a la ficció (sèries i cinema).
S'arriba a la plena digitalització de la redacció dels Serveis Informatius de TV3.
Catalunya Ràdio i Ràdio France Internationale acorden treballar per crear la primera xarxa FM de ràdios europees d'informació, un projecte europeu que està format per emissores públiques i privades de Polònia, Portugal, Itàlia i Bèlgica.
3 de novembre. Llançament del TV3i, l'univers de serveis interactius per a TDT de Televisió de Catalunya.
Cronologia 1996 - 2000
1996
Entra en funcionament el web de Catalunya Ràdio: Catradio.cat.
Creació de la Fundació La Marató de 3Cat.
Inauguració de TVC Online, el web de Televisió de Catalunya.
Comencen les emissions de RAC 105 i de Catalunya Música en DAB.
19 d'octubre. Primera edició de la Festa dels Súpers, un esdeveniment anual adreçat a tots els nens i nenes que tenen el carnet del Club Super3.
1997
Inici de les emissions de TV3 Sat per a l'Estat espanyol, integrat en l'oferta de Vía Digital.
Inici de les emissions de TVC Internacional per a Europa, a través del satèl·lit ASTRA, en obert.
Catalunya Ràdio emet per primera vegada la programació dels seus quatre canals per una plataforma digital i s'incorpora com a membre de la junta directiva del Fòrum de la Ràdio Digital.
Transmissió conjunta de Catalunya Ràdio i TV3 del partit disputat entre les seleccions de Catalunya i Bulgària amb imatges de TV3 i locució de Joaquim Maria Puyal.
Constitució de l'empresa TVC Multimèdia i llançament dels canals Méteo i Teletiempo.
Implantació de la xarxa intranet a tota l'organització. Amb aquesta eina es proporciona a tots els usuaris correu electrònic; els diferents sistemes interns de correu-e s'interconnecten, es crea una pàgina inicial corporativa amb diferents serveis, i es proporciona la navegació dels usuaris a internet.
1998
S'aplica el sistema d'àudio digital a Catalunya Música.
Inici de les emissions digitals terrestres i multiplex de TV3.
11 de setembre. Inici de les emissions de TVC Internacional per a Amèrica.
RAC 105 deixa de formar part del grup d'emissores de Catalunya Ràdio.
Primeres proves d'interactivitat per a televisió digital i posada en marxa de serveis interactius per a Sogecable i Vía Digital.
1999
Inici d'activitats de CCRTV Serveis Generals.
Inici d'activitats de TVC Multimèdia.
2 de febrer. Inici d'emissions de Catalunya Cultura.
31 de març. Fi de les emissions del canal meteorològic Teletiempo.
Inici de les emissions experimentals de televisió digital terrestre (TDT) i primeres experiències de transmissió de serveis interactius: servei d'informació d'aeroports.
2000
Primeres emissions de serveis interactius en sistema MHP.
Creació de l'empresa CCRTV Interactiva.
TVC Multimèdia crea el programari de generació automàtica de textos multiidioma.
Cronologia 1991 - 1995
1991
Gran desplegament d'enviats especials per informar de la guerra del Golf a Catalunya Ràdio.
11 de febrer. Naixement del Club Super3.
1992
24 de juliol. Comencen les emissions televisives del Canal Olímpic, canal conjunt de TV3 i TVE, per la freqüència del canal 33, amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona.
11 de setembre. Inici de les emissions de Catalunya Informació.
19 de desembre. Primera edició de La Marató de 3Cat, dedicada a la leucèmia.
1993
Primera emissió de TV3 en Dolby Surround.
Implantació genèrica a la CCRTV i les seves empreses de l'entorn gràfic Windows com a substitut de l'entorn caràcter per a les eines ofimàtiques.
1994
Catalunya Informació aplica, per primera vegada a l'estat espanyol, el sistema d'àudio digital.
Primeres emissions en Pal Plus, sistema impulsat per la Unió Europea.
Inici de l'evolució del sistema d'informació des de l'entorn propietari (host) a un entorn obert.
1995
Jordi Vilajoana és nomenat director general de la CCRTV en substitució de Joan Granados.
Inici de les activitats de Principal d'Edicions, SA, editora musical de la CCRTV.
Transmissió del partit de futbol en català número 1.000 a càrrec de Joaquim Maria Puyal.
S'aplica el sistema d'àudio digital a Catalunya Ràdio.
Primera emissió per satèl·lit de TV3 i de Catalunya Ràdio.
Cronologia 1982 - 1990
1982
29 de setembre. El Consell Executiu de la Generalitat aprova el projecte de llei de creació de l'ens públic Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, en aquell moment Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, i de regulació dels serveis de radiodifusió i televisió de la Generalitat. El text final, després de passar el tràmit d'una ponència parlamentària marcada pel consens, és aprovat pel ple del Parlament el 18 de maig de 1983. La llei es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat el 14 de juny del mateix any.
1983
Col·locació de la primera pedra dels estudis de Sant Joan Despí de Televisió de Catalunya i compra dels locals de Diagonal 614, on s'instal·laran els estudis de Catalunya Ràdio.
Pere Cuxart és nomenat director general de la CCRTV i confirma Alfons Quintà com a director del projecte de Tercer Canal, que ja s'havia posat en marxa.
La Generalitat adjudica a l'empresa Cast la realització del projecte, la direcció de les obres, la instal·lació i l'equipament del tercer canal de Televisió de Catalunya. Jaume Ferrús s'incorpora al projecte. Les primeres instal·lacions de TV3 se situen en un edifici del carrer Numància, cantonada Diagonal, on es fan les primeres proves de producció i realització de programes.
20 de juny. Inici de les emissions de Catalunya Ràdio, amb la veu de Miquel Calçada.
26 de juliol. Emissió de la primera notícia per antena a Catalunya Ràdio: la mort de Charlie Rivel. Comencen els butlletins horaris i els informatius.
Transmissió del primer programa esportiu a Catalunya Ràdio, coincidint amb el Trofeu Joan Gamper.
Es constitueix el primer Consell d'Administració de la CCRTV.
Entra en funcionament el centre emissor del Tibidabo, des d'on es comença a emetre la carta d'ajust de TV3 de les vuit del matí a les nou del vespre.
10 de setembre. Primera emissió experimental de TV3. El primer programa, coordinat per Lluís M. Güell, va ser presentat per Àngels Moll i Joan Pera. El president de la Generalitat, Jordi Pujol, va llegir un missatge en què va remarcar la importància del nou mitjà de comunicació com una eina de normalització lingüística.
Octubre. Comença la programació regular de Catalunya Ràdio.
Es constitueix l'empresa Televisió de Catalunya, SA, filial de la CCRTV, amb les competències detallades a l'estatut de la CCRTV.
TV3 signa un contracte amb el Futbol Club Barcelona per a la retransmissió exclusiva de les seccions esportives d'aquest club, especialment futbol i bàsquet. Se signa un contracte semblant amb el RCD Espanyol.
26 de desembre. El Congrés dels Diputats aprova la llei reguladora del tercer canal.
1984
16 de gener. Inici de les emissions regulars de TV3.
Catalunya Ràdio dóna en primícia per a Europa la confirmació de la mort del dirigent soviètic Iuri Andrópov.
Catalunya Ràdio assoleix una cobertura del 80% del territori i del 90% de la població.
2 d'abril. Inici de les emissions de l'emissora de ràdio RAC 105.
1985
TV3 arriba a Andorra, la Catalunya Nord i el País Valencià.
1986
Entren en funcionament les delegacions territorials de Catalunya Ràdio i s'inauguren les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí.
Es crea l'ORTA (Organització de Ràdios i Televisions Autonòmiques), a la qual s'integren TV3, Euskal Telebista i TVG-Televisió de Galícia.
1987
10 de maig. Inici de les emissions de Catalunya Música.
Inici de l'emissió de TV3 en estèreo-dual.
1988
Comencen les emissions del programa “Meddia Aranés” per a la Vall d'Aran.
10 de setembre. Inici de les emissions regulars del Canal 33.
Transmissions via satèl·lit des del K-2, a l'Himàlaia.
1989
TV3 obre les delegacions de Tarragona, Girona i Lleida, i crea els “Telenotícies comarques”: descentralització dels informatius de TV3. Catalunya Ràdio inicia les desconnexions de les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona.
Primera emissió d'una pel·lícula amb relat argumental per a invidents a TV3 i inici de les emissions en estèreo.
Catalunya Ràdio és, per primera vegada, líder d'audiència a Catalunya.
El conjunt de cadenes autonòmiques de ràdio i televisió, amb vuit canals en total, s'aplega en la FORTA (Federació d'Organitzacions de Ràdio i Televisió Autonòmiques).
1990
Inauguració del servei de teletext de TV3: el Teleservei.
Primera emissió d'un llargmetratge amb subtítols per a sords.
Emissió del primer “Telenotícies comarques” en aranès.
S'aplica per primera vegada el sistema de transmissió de dades RDS a Catalunya Ràdio.
Històric de directors generals i presidents
Al llarg de la història de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la màxima responsabilitat de l'ens ha recaigut en la figura del director general i/o del president del Consell de Govern, d'acord amb el que ha establert la legislació vigent en cada moment.
Període | Director/a general |
---|---|
1983 – 1984 | Pere Cuxart i Bartolí |
1984 | Josep Caminal i Badia |
1984 – 1995 | Joan Granados i Duran |
1995 – 1999 | Jordi Vilajoana i Rovira |
1999 - 2000 | Lluís Oliva Vázquez de Novoa (en funcions de desembre 1999 a febrer 2000) |
2000 – 2002 | Miquel Puig i Raposo |
2002 – 2004 | Vicenç Villatoro i Lamolla |
2004 – 2008 | Joan Majó i Cruzate |
2008 – 2010 | Rosa Cullell i Muniesa |
2010 – 2012 | Ramon Mateu i Llevadot |
Període | President/a |
---|---|
2008 – 2010 | Albert Sáez i Casas |
2010 – 2012 | Enric Marín i Otto |
2012 - 2016 | Brauli Duart i Llinares |
2016 - 2018 | Núria Llorach i Boladeras (en funcions d'abril 2016 a gener 2018) |
2018 | Brauli Duart i Llinares (en funcions de gener a juny 2018) |
2018 - 2022 | Núria Llorach i Boladeras (en funcions a partir de juny 2018) |
2022 - Actual | Rosa Romà i Monfà |
Històric de membres del Consell d'Administració i del Consell de Govern
Consell d'Administració de la CCRTV, 16 de juny del 1983
- Ferran Camps Vallejo
- Immaculada Cardona Martínez
- Muriel Casals Couturier
- Pere-Oriol Costa Badia
- Jordi Daroca Giró
- Joaquim Ferrer Roca
- Jordi Garcia-Soler
- Joan Granados Duran
- Joaquim Monells Figa
- Miquel Reniu Tresserres
- Carles Sentís Anfruns
- Francesc Vallverdú Canes
- Josep Caminal Badia, a partir de l'1 de febrer del 1984
- Albert Pons Valon, a partir del 14 de novembre del 1983
- Joan Sabata Mir, a partir del 2 de març del 1984
Consell d'Administració de la CCRTV, 27 de juny del 1984
- Immaculada Cardona Martínez
- Lluís de Carreras Serra
- Muriel Casals Couturier
- Jacint Corderas Borja
- Pere-Oriol Costa Badia
- Joan Ignasi Dardet Mas
- Jordi Garcia-Soler
- Josep Garrell Pubill
- Àngela Miquel Anglarill
- Joan Sabata Mir
- Juan Antonio Sáenz Guerrero
- Carles Sentís Anfruns
Consell d'Administració de la CCRTV, 26 d'octubre del 1988
- Alfred Albiol Paps
- Jordi Borràs Moreno
- Immaculada Cardona Martínez
- Lluís de Carreras Serra
- Pere-Oriol Costa Badia
- Jordi Garcia-Soler
- Josep Garrell Pubil
- Jordi Guillot Mirabet
- Josep Muntal Julià
- Jesús Prujà Puig
- Juan Antonio Sáenz
- Carles Vilarrubí Carrió
- Jacint Mateu Tàpies, a partir del 4 de juny del 1991
Consell d'Administració de la CCRTV, 22 d'octubre del 1992
- Immaculada Cardona Martínez
- Lluís de Carreras Serra
- Salvador Coromina Romagosa
- Pere-Oriol Costa Badia
- Jordi Garcia-Soler
- Josep Garrell Pubill
- Ramon Goicoechea Utrillo
- Antoni Jordà Novas
- Josep Muntal Julià
- Juan Antonio Sáenz Guerrero
- Benet Tugues Boliart
- Jaume Vilalta González
Consell d'Administració de la CCRTV, 29 de novembre del 1994
- Pere Brossa Xalma
- Immaculada Cardona Martínez
- Lluís de Carreras Serra
- Salvador Coromina Romagosa
- Pere-Oriol Costa Badia
- Ramon M. Esteva de Moner
- Jordi Garcia-Soler
- Ramon Goicoechea Utrillo
- Josep Muntal Julià
- Juan Antonio Sáenz Guerrero
- Benet Tugues Boliart
- Jaume Vilalta Gonzàlez
- Miquel Reniu Tresserras, a partir del 9 de gener del 1996
Consell d'Administració de la CCRTV, 9 de gener del 1996
- Immaculada Cardona Martínez
- Lluís de Carreras Serra
- Pere-Oriol Costa Badia
- Ricard Fernàndez-Déu
- David Garcia d'Enterria Adan
- Jordi Garcia-Soler
- Ramon Goicoechea Utrillo
- Eugeni Pérez-Moreno Pallarès
- Armand Querol Gasulla
- Miquel Reniu Tresserres
- Jordi Sánchez Picanyol
- Vilalta Gonzàlez, Jaume
Consell d'Administració de la CCRTV, 17 de gener del 1996
- Lluís de Carreras Serra
- Pere-Oriol Costa Badia
- Ricard Fernàndez-Déu
- Lluís Garriga Paituví
- David Garcia d'Enterria Adan
- Ramon Goicoechea Utrillo
- Jordi Menéndez Pablo
- Eugeni Pérez-Moreno Pallarès
- Armand Querol Gasulla
- Miquel Reniu Tresserres
- Jordi Sánchez Picanyol
- Jaume Vilalta Gonzàlez
Consell d'Administració de la CCRTV, 11 de febrer del 1998
- M. Eugènia Cuenca Valero
- Ricard Fernández Déu
- Lluís Garriga Paituví
- David Garcia d'Enterria Adan
- Ramon Goicoechea Utrillo
- Jordi Menéndez Pablo
- Eugeni Pérez-Moreno Pallarès
- Armand Querol Gasulla
- Miquel Reniu Tresserres
- Jordi Sánchez Picanyol
- Josep M. Triginer Fernández
- Jaume Vilalta Gonzàlez
Consell d'Administració de la CCRTV, 11 de febrer del 2000
- Xavier Folch Recasens
- Juan José López Burniol
- Jordi Menéndez Pablo
- Jaume Pagès Fita
- Eugeni Pérez-Moreno Pallarès
- Armand Querol Gasulla
- Miquel Reniu Tresserres
- Mercè Sala Schnorkowski
- Jordi Sánchez Picanyol
- Joan Manuel Tresserras Gaju
- Imma Tubella Casasdevall
- Jaume Vilalta González
Consell d'Administració de la CCRTV, 24 de febrer del 2004
- Enric Canals Cussó
- Joan Francesc Cànovas Tomàs
- Daniel Condeminas Tejel
- Joan Esteller Sancho
- Juan José López Burniol
- Enric Marín Otto
- Jordi Menéndez Pablo
- Antoni Poveda Zapata
- Marc Puig Guàrdia
- Armand Querol Gasulla
- Miquel Reniu Tresserres
- Josep M. Vila d'Abadal
- Montserrat Nebot Roig, a partir del 13 de juliol del 2004
- Núria Tió Rotllan, a partir del 13 de juliol del 2004
- Àngela Vinent i Besalduch, a partir del 27 d'octubre del 2005
Consell de Govern de la CCMA, 21 de gener del 2008
- Anna Balletbò Puig
- Eduard Berraondo Cavallé
- Joan Manuel del Pozo Álvarez
- Brauli Duart Llinares
- Xavier Guitart Domènech
- Núria Llorach Boladeras
- Roger Loppacher Crehuet
- Marc Puig Guardia
- Armand Querol i Gasulla
- Albert Sáez Casas
- Àngela Vinent i Besalduch
- Josep Viñeta Balsells
- Enric Marín Otto, a partir del 15 d'abril del 2010
Consell de Govern de la CCMA, 30 de març del 2012
- Brauli Duart Llinares
- Xavier Guitart Domènech
- Núria Llorach Boladeras
- Antoni Peman Vicastillo
- Armand Querol Gasulla
- Josep Vilar Grèvol
- Rita Marzoa Fonts, a partir del 27 de juliol del 2015
Consell de Govern de la CCMA, 15 de març del 2022
- Carme Figueras Siñol
- Lluís Garriga Paituví
- Lluís Noguera i Jordana
- Àngels Ponsa Roca
- Gemma Ribas Maspoch
- Josep Riera i Font
- Rosa Romà i Monfà
Històric de directors de TV3
Període | Director/a |
---|---|
1982 - 1984 | Alfons Quintà Sadurní |
1984 - 1989 | Enric Canals Cussó |
1989 - 1995 | Jaume Ferrús i Estopà |
1995 - 2001 | Lluís Oliva Vázquez de Novoa |
2001 - 2002 | Miquel Puig i Raposo |
2002 - 2004 | Joan Oliver i Fontanet |
2004 - 2008 | Francesc Escribano Royo |
2008 - 2012 | Mònica Terribas Sala |
2012 - 2016 | Eugeni Sallent Garriga |
2016 - 2017 | Jaume Peral Juanola |
2017 - 2022 | Vicent Sanchis Llàcer |
2022 | Sigfrid Gras i Salicrú |
Històric de directors de Catalunya Ràdio
Període | Director/a |
---|---|
1982 - 1983 | Jordi Costa Riera |
1983 | Josep Maria Francino Arenillas |
1983 - 1984 | Carles Vilarrubí Carrió |
1984 - 1986 | Agustí Ferrer Rigo |
1986 - 1988 | Jordi Daroca Giró |
1988 - 1995 | Lluís Oliva Vàzquez de Novoa |
1995 - 2002 | Joan Maria Clavaguera Llauradó |
2002 - 2004 | Eugeni Cabanes Duran |
2004 - 2005 | Montserrat Minobis Puntonet |
2005 - 2009 | Oleguer Sarsanedas Picas |
2009 - 2012 | Ramon Mateu Llevadot |
2012 - 2015 | Fèlix Riera Pardo |
2016 - 2022 | Saül Gordillo Bernàrdez |
2022 | Jordi Borda Marsiñach |