Cercador

S'han trobat 156 resultats per parellada.

  • Tenir Bons Hàbits
    Veure vídeo
    El sopar

    Tenir Bons Hàbits

    En aquest capítol parlarem de bons i mals hàbits. Per això, hem convidat quatre persones que s'han proposat fer alguns canvis per millorar la seva vida i intentar ser més feliços.

    Màrius Serra és escriptor i treballa a casa. Això l'obliga a passa moltes hores assegut i sol. Ara s'ha proposat posar remei a aquest sedentarisme i des de fa uns anys surt a caminar amb un grup d'amics. Això sí, mai en xandall i sempre en bona companyia.

    Marta Romagosa és periodista i treballa a "El matí de Catalunya Ràdio". La seva feina l'obliga a matinar molt. Cada dilluns es planteja bons propòsits per a la setmana que comença, però sense estressar-se. Creu que en les petites coses del dia a dia pots trobar moments de felicitat.

    Ada Parellada és cuinera i treballa al seu restaurant de dilluns a diumenge i no fa mai festa. L'estrès a la feina el combat nedant. Aquest any s'ha proposat fer festa un dia al mes. Tot és començar.

    Adam Martín és periodista i fa catorze anys va decidir canviar d'estil de vida. Fa una dieta basada sobretot en productes vegetals que, assegura, el fa sentir millor físicament i mentalment. Amb el temps, ha après a ser flexible i a no intentar convèncer la gent del que ha de menjar i fer.
    .

  • "Als 60 anys em posaré a córrer i als 80 em compraré una Harley", Màrius Serra
    Veure vídeo
    El sopar

    "Als 60 anys em posaré a córrer i als 80 em compraré una Harley", Màrius Serra

    En aquest capítol parlarem de bons i mals hàbits. Per això, hem convidat quatre persones que s'han proposat fer alguns canvis per millorar la seva vida i intentar ser més feliços. Màrius Serra és escriptor i treballa a casa. Això l'obliga a passa moltes hores assegut i sol. Ara s'ha proposat posar remei a aquest sedentarisme i des de fa uns anys surt a caminar amb un grup d'amics. Això sí, mai en xandall i sempre en bona companyia. Marta Romagosa és periodista i treballa a "El matí de Catalunya Ràdio". La feina l'obliga a matinar molt. Cada dilluns es planteja bons propòsits per a la setmana que comença, però sense estressar-se. Creu que en les petites coses del dia a dia pots trobar moments de felicitat. Ada Parellada és cuinera i treballa al seu restaurant de dilluns a diumenge i no fa mai festa. L'estrès a la feina el combat nedant. Aquest any s'ha proposat fer festa un dia al mes. Tot és començar. Adam Martin és periodista i fa catorze anys va decidir canviar d'estil de vida. Fa una dieta basada, sobretot, en productes vegetals que, assegura, el fa sentir millor físicament i mentalment. Amb el temps, ha après a ser flexible i a no intentar convèncer la gent del que ha de menjar i fer.

  • Els humans som grans "rajadors"
    Veure vídeo
    El sopar

    Els humans som grans "rajadors"

    En aquest capítol, parlarem de bons i mals hàbits. Per això, hem convidat quatre persones que s'han proposat fer alguns canvis per millorar la seva vida i intentar ser més feliços. Màrius Serra és escriptor i treballa a casa. Això l'obliga a passa moltes hores assegut i sol. Ara s'ha proposat posar remei a aquest sedentarisme i, des de fa uns anys, surt a caminar amb un grup d'amics. Això sí, mai en xandall i sempre en bona companyia. Marta Romagosa és periodista i treballa a "El matí de Catalunya Ràdio". La seva feina l'obliga a matinar molt. Cada dilluns es planteja bons propòsits per a la setmana que comença, però sense estressar-se. Creu que en les petites coses del dia a dia pots trobar moments de felicitat. Ada Parellada és cuinera i treballa al seu restaurant, de dilluns a diumenge, i no fa mai festa. L'estrès a la feina el combat nedant. Aquest any s'ha proposat fer festa un dia al mes. Tot és començar. Adam Martín és periodista i fa catorze anys va decidir canviar d'estil de vida. Fa una dieta basada, sobretot, en productes vegetals que, assegura, el fa sentir millor físicament i mentalment. Amb el temps ha après a ser flexible i a no intentar convèncer la gent sobre què ha de menjar i fer.

  • Macabeu, xarel·lo i parellada
    Veure vídeo
    Glops

    Macabeu, xarel·lo i parellada

    El xarel·lo, el macabeu i la parellada són les tres varietats clàssiques per fer cava

  • Més que un club.
    Veure vídeo

    Més que un club.

    Les Biblioteques de Catalunya compten amb 3.577.213 carnets d'usuaris. Gairebé la meitat de la població catalana forma part d'aquest club cultural que s'estén per tot el territori i que enguany arriba als 100 anys d'història.
    A MÉS QUE UN CLUB descobrirem que, gràcies a homes visionaris i que creien en la cultura, com Enric Prat de la Riba ¿president de la Mancomunitat de Catalunya¿ i Eugeni d'Ors, l'any 1915 és va idear la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat i es va posar en funcionament l'Escola Superior de Bibliotecàries. D'aquesta manera es va crear, doncs, l'embrió del que són les biblioteques avui dia.
    Després d'endinsar-nos en la història de les biblioteques de casa nostra des de la seva creació, ara fa 100 anys, fins a l'arribada de la democràcia, farem un salt en el temps i entrevistarem Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, i parlarem amb Ciro Llueca, Laura Pla, Gisela Ruiz i Jordi Artigal, que ens explicaran en què consisteix la professió de bibliotecari, com és el seu dia a dia i de quina manera entenen aquest servei cultural.
    El filòsof i músic Bernat Dedéu, la cuinera Ada Parellada i Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, ens parlaran de com les biblioteques s'han obert a altres disciplines i s'han convertit, d'aquesta manera, en veritables motors culturals de la comunitat.
    En aquest MÉS QUE UN CLUB hi intervenen: Àgata Alegre, exbibliotecària de la Biblioteca Josep Finestres (Cervera); Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat; Jordi Artigal, bibliotecari de la Biblioteca d'en Massagran (Salt); Ciro Llueca, director de la Biblioteca de la UOC (Barcelona); Laura Pla, bibliotecària de la Biblioteca Joan Maragall (Barcelona); Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Can Butjosa (Parets del Vallès); el músic i filòsof Bernat Dedéu; la cuinera Ada Parellada, i el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí.

  • Raviolis d'albergínia amb brandada de bacallà i mutàbal
    Veure vídeo
    Benvinguts a l'hort

    Raviolis d'albergínia amb brandada de bacallà i mutàbal

    L'Ada Parellada ens prepara uns raviolis d'albergínia amb brandada de bacallà ben originals.

  • Vermut sorpresa amb Sílvia Soler i Ada Parellada
    Veure vídeo
    Els matins

    Vermut sorpresa amb Sílvia Soler i Ada Parellada

    Lídia Heredia s'enfronta al seu primer vermut amb convidat sorpresa.

  • Ada Parellada: "La felicitat és una nevera neta i endreçada cromàticament"
    Veure vídeo

    Ada Parellada: "La felicitat és una nevera neta i endreçada cromàticament"

    La cuinera Ada Parellada, propietària del restaurant Semproniana, ens recomana tenir la nevera endreçada per aprofitar millor els aliments que hi guardem. Marc Cantero, gerent de l'empresa de serveis de neteja SDN, explica que dins d'una nevera s'hi han arribat a trobar fins al comandament a distància d'un televisor que la senyora de la casa estava buscant.

    Normes de l'Ada: "Els tàpers han de ser quadrats; cada cosa, al lloc on ha decidit el fabricant de la nevera, i, si es pot, guardeu els aliments per colors. Endreçar la nevera com a mínim un cop al mes és com si rejovenissis. Hem de preparar el fons de nevera: els bàsics són sofregit de ceba i tomàquet, i verdures ja escaldades i ben guardades en un recipient. La felicitat és una nevera endreçada i neta cromàticament."

  • Portada Mònica Terribas: "Muriel, et desitgem el més feliç dels somnis"
    Veure vídeo

    Portada Mònica Terribas: "Muriel, et desitgem el més feliç dels somnis"

    "Ahir vam viure un acte senzill i digne per reconèixer el que ha significat una dona, Muriel Casals, per a la docència, la cultura, la identitat i la justícia social d'aquest país que tots volem millor. La suma de tots dos actes de comiat a Muriel Casals va ser l'expressió d'un país que sap estimar, escoltar i respectar els somnis dels altres. No l'oblidarem, perquè ella és una de les persones que van fer que ahir això fos possible, no només perquè s'hi aplegava el dol i la pèrdua, sinó pel seu mestratge de cosir amb fils invisibles, i ahir, al Parlament i al carrer, hi havia un vestit, embastat, a mig fer, però un vestit. Per això, i per tantes altres coses, li desitgem el més feliç dels somnis. I ara a fer feina, perquè com va dir ahir la seva amiga Ada Parellada, la Muriel, a la vida, el davantal se'l posava per anar endavant. Sempre endavant."

  • "Migas" amb botifarra i tomàquet fresc
    Veure vídeo
    Benvinguts a l'hort

    "Migas" amb botifarra i tomàquet fresc

    L'Ada Parellada fa una recepta amb els tomàquets de l'hort: "migas" amb botifarra i tomàquet fresc.

  • Llenguado a la taronja
    Veure vídeo
    Benvinguts a l'hort

    Llenguado a la taronja

    L'Ada Parellada ens mostra com podem cuinar un llenguado a la taronja.

  • Carxofes amb cloïsses
    Veure vídeo
    Benvinguts a l'hort

    Carxofes amb cloïsses

    L'Ada parellada explica com fer aquest plat que combina carxofes amb cloïsses

  • Ruló de pebrots amb formatge
    Veure vídeo
    Benvinguts a l'hort

    Ruló de pebrots amb formatge

    Pebrots amb formatge? Descobrim com combinar-los amb l'Ada Parellada.

  • La celiaquia
    Veure vídeo
    Els matins

    La celiaquia

    Als celíacs els fa mal el gluten que trobem en molts cereals: el blat, la civada, el sègol, l'espelta o l'ordi, i el seu dia a dia no és fàcil perquè han de seguir una dieta molt estricta. Ens expliquen com és aquest dia a dia Mar Morales, mare d'una nena que té celiaquia, i Teresa García-Vela, farmacèutica i membre de l'Associació Celíacs de Catalunya. Hem vist que hi ha restaurants aptes per a celíacs i l'Ada Parellada ens ha cuinat un pastís de xocolata sense gluten. També hem anat al supermercat per comparar el preu d'un carro amb productes sense gluten d'un carro amb productes convencionals.

  • Els cuiners: són o no els pitjors clients?
    Veure vídeo
    .CAT

    Els cuiners: són o no els pitjors clients?

    El crític gastronòmic Pau Arenós opina que els cuiners són els pitjors clients als restaurants. Una afirmació que no comparteixen els xefs Nandu Jubany, Carme Ruscalleda i Ada Parellada. Per ells, també és una desconnexió.

Anar al contingut