S'han trobat 829 resultats per parellada.
- Notícia Catalunya nit
Teatro Kitchen Bar, el restaurant que pren el relleu de l'emblemàtic Tickets d'Adrià
Després de la crisi de l'hostaleria a Barcelona durant la pandèmia, l'oferta de gastronomia creativa es recupera amb nous locals a molts barris de la ciutat
- La tarda de Catalunya Ràdio
Per què no hi ha crema catalana a les cartes dels restaurants?
És coneguda arreu del món i els estrangers la troben sexi, però, en canvi, ha desaparegut de les cartes de gairebé tots els restaurants del país. En diem crema catalana, de Sant Josep o cremada i són, segons Ada Parellada, les millors postres de casa nostra. Per això no només cal reivindicar-la sinó, també, aprendre a fer-ne.
- La tarda de Catalunya Ràdio
El bistec, el totterreny de la cuina quotidiana
Fet a la paella, amb l'oli molt calent i posant-hi la sal un cop cuit: la cuinera Ada Parellada ens diu com hem de cuinar un bon bistec, com l'hem de preparar abans de coure'l (no posar-lo acabat de treure de la nevera i eixugant-ne els sucs abans) i quina part hem de comprar al mercat (preferentment tapa plana, culata, cap de mort, peixet o crostó).
- La tarda de Catalunya Ràdio
Reivindiquem el bacallà, amb Ada Parellada
El bacallà és l'ingredient estrella del receptari de Quaresma, però encara es cuina tant com abans? La cuinera i divulgadora Ada Parellada ens proposa un parell de receptes fàcils per incorporar el bacallà al nostre receptari particular, ens ensenya a reconèixer-ne les diferents parts i ens explica (o ho intenta) com s'ha de dessalar, amb l'ajuda dels bacallaners del Mercat del Ninot de Barcelona.
- La tarda de Catalunya Ràdio
Anar a buscar els fills quan surten de festa, sí o no?
Obrim el meló: cal o no, anar a buscar els fills quan surten de festa? "Si són prou grans per sortir de nit són prou grans per tornar sols." "Però és que així estic més tranquil, que fan patir." "És per seguretat." "És que no hi ha transport a aquelles hores..." Com ho encaren l'Adam Martín, l'Ada Parellada, en Marcos Lamelas i l'Estel Solé? El debat, a "La tarda de Catalunya Ràdio". I també amb la participació dels oients: la majoria que han trucat, agafen el cotxe.
- La tarda de Catalunya Ràdio
Receptes per cuinar mentre escoltem la ràdio, amb Ada Parellada
És el Dia Mundial de la Ràdio i l'Ada Parellada ens proposa una recepta per a cada programa de la graella de Catalunya Ràdio. Fer pa mentre escoltem "El matí de Catalunya Ràdio"; un carpaccio de carxofes amb anxoves mentre escoltem els butlletins horaris o canelons "cotillaires" mentre escoltem "La tarda". I és que la ràdio i la cuina tenen moltes coses en comú!
- La tarda de Catalunya Ràdio
Com fer una calçotada a casa i no embrutar-se, amb Ada Parellada
És època de calçots. L'Ada Parellada ens proposa fer-los a casa i fer salses alternatives (de iogurt amb herbes, de formatges, allioli o pesto). Sortim de dubtes: què podem fer si ens sobren calçots? L'Ada ens porta receptes per fer-ne croquetes, truita o crema, entre altres opcions.
- La tarda de Catalunya Ràdio
Canalla als restaurants: han de pagar el mateix que un adult?
Els restauradors Ada Parellada, Albert Raurich i Xesco Bueno consideren que la canalla no només ocupa el mateix espai que un adult sinó que dona molta més feina; per tant, haurien de pagar el mateix quan van al restaurant. Un altre tema polèmic que exposen els restauradors són els licors gratis que exigeixen alguns clients al final de l'àpat o el costum de portar-se el propi pastís o fins i tot el propi vi quan van a dinar a un restaurant.
- La tarda de Catalunya Ràdio
Paga i senyal per reservar al restaurant i penalització si no s'hi va: a favor o en contra?
Què cal fer quan no es presenten els clients que han fet una reserva o l'anul·len amb poc marge de temps? Els restauradors Ada Parellada (Semproniana), Albert Raurich (Dos pebrots i dos palillos) i Xesco Bueno (Ca l'Esteve) defensen la legitimitat de demanar una paga i senyal en el moment de fer una reserva i de cobrar el menú igualment encara que els clients no hi vagin. Molts clients ho veuen bé, però no tots.
- La tarda de Catalunya Ràdio
Iogurteres, fondues o creperes: donem una segona vida als gadgets de cuina més oblidats
Ara que s'acosten els Reis, fem un repàs dels estris de cuina que potser van ser rebuts amb il·lusió en el seu moment, però que després han acabat oblidats en un calaix. Ganivets elèctrics, motlles per fer ous durs quadrats o panificadores rivalitzen entre ells per ser els gadgets de cuina menys utilitzats, però Ada Parellada hi proposa usos alternatius, com fer crema catalana amb la iogurtera, torrades franceses amb la crepera o un "hot pot" de verdures amb la fondue.
- Històries del Liceu
El Liceu i la seva resiliència
Al llarg dels seus 175 anys d'història, el Liceu ha patit diverses desgràcies, però sempre ha pogut superar-les. Repassem algunes de les més destacades amb Josep Caminal, antic director general del Liceu; Juan Carlos López, antic cap de Bombers de Barcelona, que l'any 1994 va viure l'incendi del Liceu molt de prop; Margarida Parellada, descendent de la família Cardellach, diversos membres de la qual van morir a causa de la bomba que van llançar al Liceu l'any 1893, i Víctor Garcia de Gomar, director artístic del Liceu.
Crèdits imatge: Acció d'Eugenio Ampudia titulada "Concert per al biocè", es va dur a terme el 22 de juny del 2020 al Gran Teatre del Liceu. Arxiu Fundació del Gran Teatre del Liceu. - La tarda de Catalunya Ràdio
El torró, com més clàssic i més artesà, millor
Ada Parellada ha volgut saber quins pastissers tenen raó: els que defensen el torró clàssic, com Lluís Estrada, de la pastisseria Canal de Barcelona, o els que aposten per la innovació, com Claudi Uñó, de la pastisseria Uñó de Mataró? Tots tenen els seus arguments, però estan d'acord en una cosa: un torró bo de debò és el que costa diners, perquè les matèries primeres són cares ("si és molt barat, segur que no porta el que ha de portar").