Cercador

S'han trobat 135 resultats per lleure.

  • Escola i família, motor de canvi de la revolució alimentària
    Escolta àudio
    L'ofici d'educar

    Escola i família, motor de canvi de la revolució alimentària

    Recuperar el dret a decidir què mengem i com es produeix el que consumim és el que es coneix com la sobirania alimentària. "Ens alimentem malament i en excés, fruit d'un model industrial sense consciència social ni ecològica que multiplica les malalties del segle XXI, derivades de la industrialització alimentària. Sense parar-nos a pensar en tot el que hi ha al darrere de cada producte", lamenta Jordi Masjuan, autor de "Canviar el món des de la taula". A "L'ofici d'educar" parlem de la pedagogia per a la sobirania alimentària a l'escola i a la família, amb Jordi Masjuan, cofundador de l'empresa Valors, temps de lleure i menjadors sostenibles per a infants; Dina Bashir, coordinadora de la delegació de Catalunya de Justícia Alimentària, i Esther Vivas, periodista i autora del llibre "El negocio de la comida". Sentirem també el sentit de l'humor de Sergi Vives, pare primerenc de bessones. I acabarem amb "Com educo", amb la psicòloga Lara Terradas.

  • Temps de lleure: com podem aconseguir que els infants mengin de tot?
    Escolta àudio
    El suplement

    Temps de lleure: com podem aconseguir que els infants mengin de tot?

    És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a la Garrotxa per passar un dia a la casa de colònies La Cot i hem parlat sobre l'alimentació.

  • Temps de lleure: per què hi ha persones més creatives que d'altres?
    Escolta àudio
    El suplement

    Temps de lleure: per què hi ha persones més creatives que d'altres?

    És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a Borredà, per passar un dia a la casa de colònies Llar del Pare Coll. Amb ells hem parlat sobre la creativitat.

  • Transpirenaica Social i Solidària: senderisme per millorar la vida de joves tutelats i extutelats
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Transpirenaica Social i Solidària: senderisme per millorar la vida de joves tutelats i extutelats

    Per a molts infants i joves catalans l'estiu és temps d'activitats de lleure socioeducatiu en zones naturals d'arreu del país. Aquest any se celebra el desè aniversari d'una proposta ben especial: la Transpirenaica Social Solidària. A través d'aquest projecte cada any entre 300 i 400 joves fan per trams la travessa del Pirineu seguint un sender de gran recorregut, el GR-11. L'objectiu? Oferir-los una activitat en un entorn d'alta muntanya al qual potser no hi podrien accedir i facilitar-los l'intercanvi de vivències comunes amb altres joves com ells. Sentim el testimoni d'un dels participants, d'un dels educadors que els acompanya i de la presidenta de l'entitat que organitza el projecte.

  • Núria Becerra, sobre els últims assassinats masclistes: "És una qüestió d'estat i cal més prevenció"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Núria Becerra, sobre els últims assassinats masclistes: "És una qüestió d'estat i cal més prevenció"

    Ja són 35 assassinats masclistes arreu de l'Estat i nou a Catalunya en el que portem d'any. A casa nostra, les dues últimes víctimes van ser a Girona i al barri del Turó de la Peira de Barcelona. La psicòloga especialitzada en violències masclistes Núria Becerra apunta que l'estiu és una època en què fer més activitat conjunta i de lleure pot ser un desencadenant d'aquesta violència. Becerra creu que la difusió als mitjans ajuda a la prevenció però demana a l'administració que no destini tots els recursos només a la seguretat.

  • Temps de lleure: enyorar els pares durant les colònies
    Escolta àudio
    El suplement

    Temps de lleure: enyorar els pares durant les colònies

    És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a Pontons, a l'Alt Penedès, per visitar les colònies del GEP Vilafranca a la casa de Penyafort, on conviuen infants d'entre 5 i 10 anys. Amb ells hem parlat sobre el sentiment d'enyorança.

  • Temps de lleure: per què unes criatures fan més amics que d'altres a les colònies?
    Escolta àudio
    El suplement

    Temps de lleure: per què unes criatures fan més amics que d'altres a les colònies?

    És estiu i cada cap de setmana anem de colònies per veure quin és el dia a dia dels infants que passen dies fora de casa envoltats de natura. Avui hem enfilat cap a Can Mas, una casa de colònies a Torrelles de Llobregat. Allà hem parlat amb un grup d'infants d'entre 5 i 10 anys de les Colònies Jordi Turull.

  • Vielha estree un skatepark qu'a estat molt reivindicat pes joeni
    Escolta àudio
    Eth maitin d'Aran

    Vielha estree un skatepark qu'a estat molt reivindicat pes joeni

    Eth nau skatepark de Vielha ja ei en foncionament. Un nau equipament que reivindicauen des de hè temps es joeni deth municipi e que complète era aufèrta esportiua de léser. Aguesta installacion, ath cant deth Palai d'Espòrts, aucupe uns 800 m² damb tres airaus diferenciadi. El nou skatepark de Vielha ja està en funcionament. Un nou equipament que reivindicaven des de fa temps els joves del municipi i que completa l'oferta esportiva de lleure. Aquesta instal·lació, al costat del Palai d'Espòrts, ocupa uns 800 m² amb tres àrees diferenciades.

  • L'oferta de sèries en català "evoluciona bé" però falta crear l'hàbit de reclamar-les
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    L'oferta de sèries en català "evoluciona bé" però falta crear l'hàbit de reclamar-les

    Les apostes pel català en sèries d'èxit de Prime Video com "Els anells de poder" o la pel·lícula infantil de Nètflix "El monstre marí", són un símptoma que, a poc a poc, el català va fent forat en l'oferta de lleure de les grans plataformes. L'Àlex de la Guia, impulsor de la plataforma "Des del sofà"; en Miquel, del compte "Doblatge en català", i el nostre expert en llengües Enric Gomà ho tenen clar: l'evolució és bona però absolutament insuficient encara. El més important és que hi hagi consum, que la gent agafi l'hàbit de buscar el català entre l'oferta, i que les plataformes incloguin la llengua en les produccions més fortes, on hi ha més demanda.

  • Animació: música i educació en el lleure
    Escolta àudio
    Set de sons

    Animació: música i educació en el lleure

    A través de les cançons i les danses, els animadors ofereixen espectacles plens de valors educatius i culturals. "Set de sons" investiga en el passat, present i futur d'aquesta disciplina artística a través de l'experiència de quatre animadors molt coneguts: Jaume Barri, Noé Rivas, Pep López i Rah-mon Roma. A més, a les seccions didàctiques el programa visita el País de Mai Més de Peter Pan i balla una dansa gitana inspirada per Hans Christian Andersen.

  • L'opció de viure en cooperativa quan tens 70 anys i no vols una residència
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    L'opció de viure en cooperativa quan tens 70 anys i no vols una residència

    Les cooperatives "sènior" i les intergeneracionals s'obren pas com a alternativa per a la gent gran que no vol dependre dels fills ni viure en una residència. L'opció els permet compartir serveis assistencials i de cures, però també espais d'oci, de lleure o bàsics com el menjador. El projecte Walden XXI a Sant Feliu de Guíxols aplega un col·lectiu de gent de 55 anys en amunt que estan convertint un hotel en una cooperativa d'habitatges amb l'assistència de l'entitat, també cooperativa, Sostre Cívic. A Castellar del Vallès la masia de Can Carner està a punt de convertir-se també en una cooperativa d'habitatges amb voluntat de ser intergeneracional. Si bé els esforços són encara pioners, els convidats coincideixen que el model es va obrint pas malgrat les "baralles" amb la normativa i que, si bé hi ha gent que està disposada a implicar-se en aquests projectes, habituals ja a països com Dinamarca, Suècia o Alemanya, les dificultats sorgeixen per les traves administratives i econòmiques.

  • La sequera colpeja el sector turístic: "És desesperant"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    La sequera colpeja el sector turístic: "És desesperant"

    Marta Carreras visita l'embassament de la Baells per saber si perillen les activitats de lleure. Entrevista l'Albert Palau, propietari d'una empresa d'esports d'aventura. L'Albert lamenta que l'embassament estigui un 40% per sota del que tocaria en aquest moment de l'any. L'empresari confia que entre l'abril i el maig, amb més pluja, es pugui recuperar l'activitat turística.

  • Marina Ruiz: "El que més vaig trobar a faltar va ser no poder anar a l'escola"
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Marina Ruiz: "El que més vaig trobar a faltar va ser no poder anar a l'escola"

    Avui dimarts és el Dia Internacional contra el càncer infantil, una jornada per conscienciar sobre la malaltia i la necessitat que tots els infants tinguin accés a un diagnòstic i tractament adequat. Quan tenia 10 anys, a la Marina Ruiz li van diagnosticar un sarcoma d'Ewing a la mandíbula. El tractament va durar un any, temps en el qual va poder participar en algunes activitats de lleure que organitza la Fundació Enriqueta Villavecchia, que la van ajudar a sortir de la monotonia i la duresa de l'hospital i el tractament.

  • Next, el nou anuari de tendències de Barcelona
    Escolta àudio
    Popap

    Next, el nou anuari de tendències de Barcelona

    Mariola Dinarès entrevista Maria José Gómez Gimeno, directora de Time Out Barcelona, arran de la publicació de Next, el primer anuari de tendències de Barcelona on es poden trobar tots aquells esdeveniments i corrents culturals i de lleure imprescindibles per al 2022, tendències digitals incloses.

  • Ander Mirambell: "Demanaria al president Aragonès que invertís més en esport"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Ander Mirambell: "Demanaria al president Aragonès que invertís més en esport"

    Els olímpics catalans Ander Mirambell, Quim Salarich i Jaume Pueyo expliquen a "El matí de Catalunya Ràdio" els seus objectius als Jocs Olímpics d'Hivern de Pequín. Mirambell, Salarich i Pueyo valoren les possibilitats que els jocs de l'any 2030 es facin a Catalunya. Quines virtuts veuen al projecte? És un problema que els esports d'hivern siguin, bàsicament, una activitat de lleure a casa nostra? Escoltem els olímpics catalans.

Anar al contingut