Cercador

S'han trobat 308 resultats per parellada.

  • Plats en perill d'extinció
    Escolta àudio
    La fonda

    Plats en perill d'extinció

    A "La fonda" comencem amb un pica-pica ben suculent. Anem fins a Adons perquè Marta Serradell ens parli del xolís. A "La guia Virginias", Òscar Gómez ens porta el restaurant Nectari de Barcelona. Josep Dolcet ens parla del Primer Concurs Nacional de Botifarra Catalana 2022, que es va fer a Olot aquest cap de setmana passat. El pagès Guillem Pastoret ens explica com prepara la seva explotació de Molló ara que ja arriba el fred i al reportatge ens quedem molt a prop de la ràdio. Hem anat a conèixer la nova proposta de restaurant de Paco Solé Parellada, La Barra del 7 Portes, per parlar de cuina catalana i plats en perill d'extinció.

  • L'hamburguesa: el menjar més rodó dels que es fan i es desfan
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    L'hamburguesa: el menjar més rodó dels que es fan i es desfan

    Quin és el secret d'una bona hamburguesa? Amb quina carn ha d'estar feta, amb quin pa s'ha de servir i amb què s'ha d'acompanyar? Lluny de considerar-la "menjar porqueria", Ada Parellada ens fa tot un panegíric d'aquest plat, complet i popular, i (alerta espòiler) ens recomana que hi posem cervesa negra per fer-la encara més gustosa.

  • Què proposa l'Ada Parellada per tornar a posar de moda la castanyada?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Què proposa l'Ada Parellada per tornar a posar de moda la castanyada?

    La cuinera Ada Parellada té una sèrie d'idees perquè el Halloween no segueixi guanyant terreny a la tradicional festa de la castanyada. També ens explica pas a pas com hem de fer panellets de pinyons i com hem de coure les castanyes i els moniatos.

  • Té sentit bullir la pasta només dos minuts i que s'acabi de fer amb el foc apagat?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Té sentit bullir la pasta només dos minuts i que s'acabi de fer amb el foc apagat?

    Un Nobel de Física recomana acabar de coure la pasta amb el foc apagat durant vuit minuts per estalviar energia. L'Ada Parellada diu que la pasta és sagrada i encara no entén com els carabinieri no han anat a buscar aquest científic que, a sobre, és italià. Avui, les millors receptes per fer pasta a casa, trucs per cuinar-la i que quedi al dente, i alguns consells: "l'aigua de la pasta, sense sal, la podeu aprofitar per regar les plantes". Descobrim també qui són els pastafaris.

  • El porc gascó del Solsonès
    Escolta àudio
    La fonda

    El porc gascó del Solsonès

    Anem fins a Solius, municipi del Solsonès, on la Marta i en Martín tenen una granja de porcs de raça gascona en cria ecològica. A "El pica-pica", l'Òscar Gómez ens porta un restaurant del Gòtic de Barcelona, l'Ada Parellada ens explica receptes d'aprofitament i fem una trucada a l'Ester Gomis, presidenta de la DOP Avellana de Reus, per saber com està la situació després de la pluja de Santa Tecla.

  • La febre del "cheesecake"
    Escolta àudio
    La fonda

    La febre del "cheesecake"

    A "La fonda" d'avui anem fins a la Garriga per posar el restaurant Vinòmic a "La Guia Virginias". En Joan Roca, des de Madrid, ens parla d'una iniciativa humanitària al restaurant Normal de Girona i l'Ada Parellada ens parla de Gastrorecup. Amb el reportatge anem fins al Born de Barcelona per parlar amb en Jon García, l'ànima de Jon Cake, per parlar de la febre dels pastissos de formatge.

  • Reaprofitament alimentari: com evitar el malbaratament a casa?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Reaprofitament alimentari: com evitar el malbaratament a casa?

    La cuinera Ada Parellada ens presenta GASTRORECUP, una iniciativa per promoure el reaprofitament alimentari a la restauració, i ens dona consells per no malbaratar aliments com el pa o les fruites i verdures a casa.

  • Ada Parellada: "La sardina no fa pudor"
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Ada Parellada: "La sardina no fa pudor"

    L'Ada Parellada ens anima a aparcar els prejudicis i menjar més sardines: un peix sa, saborós i de proximitat. La cuinera també ens explica dues maneres senzilles de cuinar-les sense que facin gaire olor.

  • La normalitat d'una criança diferent, amb David Selvas
    Escolta àudio
    Kids XS

    La normalitat d'una criança diferent, amb David Selvas

    A "Kids XS", en David Selvas, el director de la companyia La Brutal, del muntatge de "Romeu i Julieta" que es fa al teatre Poliorama de Barcelona, i pare de la Talita. En Quico Sallés i l'Estel Solé estan completament entregats a la causa de la criança; l'un amb tota la resignació del món, i l'altra, l'Estel, amb una missió a fer, que potser us sonarà, com és la de treure els bolquers a l'estiu. Una bona època per fer-ho, però no ens posarem escatològics abans d'hora. També tenim recepta de l'Ada Parellada, que barreja la fruita amb el salat.

  • Els millors (i pitjors) noms de restaurants
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Els millors (i pitjors) noms de restaurants

    Hi ha agències que es dediquen a buscar el millor nom per a un bar o restaurant. Busquem els millors i els pitjors noms, amb Ada Parellada. En recollim alguns: Cal Podrit, Cal Degollat, Cal Pixarada, el Cul del Món o el Harrison Foc, entre d'altres. I descobrim què significa "Semproniana".

  • Cuinar en família: missió (im)possible?
    Escolta àudio
    L'ofici d'educar (El suplement)

    Cuinar en família: missió (im)possible?

    Sis llibres de cuiners reivindiquen cuinar en família com una escola de vida relacional, d'autonomia, cultural, nodridora i plaent. A "L'ofici d'educar", Maria Nicolau, cuinera, responsable del restaurant El Ferrer de Tall (de Vilanova de Sau), ens presenta "Cuina! O barbàrie". El cuiner Joan Roca presenta "Les delicioses aventures dels germans Roca". La cuinera Paula Alòs, "Manduka fina", i la cuinera Eulàlia Fargas, de l'escola de la Boqueria, "Cuinem junts" i 5 contes sobre hàbits alimentaris d'"Una mà de contes", de TV3 . Patricia Pérez ens presenta "Cocinando en família con Montessori" i la cuinera Ada Parellada el llibre "Receptes al rescat". I acabarem amb el concurs dels llibres per somiar del Jaume Centelles.

  • Les millors coques de Sant Joan
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Les millors coques de Sant Joan

    S'ha celebrat la quarta edició de la Millor Coca de Sant Joan, s'hi han presentat 200 propostes, i l'Ada Parellada ens explica quines han estat les diferents coques guanyadores. Descobrim alternatives a la tradicional coca amb fruita confitada.

  • Per què les empanades argentines són la nova pizza?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Per què les empanades argentines són la nova pizza?

    L'Ada Parellada ens explica els orígens i les claus de l'èxit d'aquest símbol de la gastronomia argentina, tan semblant a les crestes catalanes.

  • Agnès Busquets: "Porto un tatuatge d'una girafa anant amb skate que representa el meu fill"
    Escolta àudio
    Kids XS

    Agnès Busquets: "Porto un tatuatge d'una girafa anant amb skate que representa el meu fill"

    Viatgem a la Tarragona dels 80 i al barri de Gràcia del 2022, amb l'Agnès Busquets, mare del Pep i arxiconeguda actriu televisiva del Polònia. L'Ada Parellada ens porta a la classe de l'escola Anselm Clavé de Cornellà per parlar-nos d'una varietat del Baix Llobregat, la col paperina. El sucre i els infants molt petits amb l'Estel Solé a "De 0 a 3". Animalons entremaliats, diabòlics i, segons com molt i molt pesats, tot depèn del punt de vista. En Quico Sallés pateix a casa amb hàmsters, conillets d'Índies, conills porquins o cobais.

  • Entrepà de col de patufet
    Escolta àudio
    Kids XS

    Entrepà de col de patufet

    L'Ada Parellada avui ens porta a la classe de l'escola Anselm Clavé de Cornellà per parlar-nos d'una varietat del Baix Llobregat, la col paperina.

Anar al contingut