Cercador

S'han trobat 733 resultats per parellada.

 • Com explicar la cuina catalana a un estranger, a "Un restaurant caníbal a Berlín"
  Notícia

  Com explicar la cuina catalana a un estranger, a "Un restaurant caníbal a Berlín"

  Aquest diumenge, 8 de maig, a les 13.05, "Un restaurant caníbal a Berlín" parlarà del llibre "Àpats. L'art i la cultura de menjar i beure a Catalunya", que té com a punt de partida explicar la cuina catalana als anglosaxons.

 • Quim Morales: "Mirava molt la tele de petit, a l'escola em deien 'el Teleprograma'"
  Escolta àudio
  Kids XS

  Quim Morales: "Mirava molt la tele de petit, a l'escola em deien 'el Teleprograma'"

  Un home alt com un sant Pau o un sant Quim, amb un currículum radiofònic nivell premium i pare de tres criatures. És el capità de "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio". També convidem Oriol Ferré, director de la Fira de Titelles de Lleida, que se celebra aquest cap de setmana. Ada Parellada ens cuina albergínies arrebossades (bé, l'Ada sola no, ho farà molt ben acompanyada). Recepta molt i molt fàcil. Estel Solé s'endinsa en un jardí molt frondós i perillós, el dels primers insults, en criatures molt i molt petites. L'exemple comença amb una "p", i acaba en "uta". Quico Sallés ens parla de titelles: una versió d'en Quico titellaire? Ens dirà l'edat en què es va comprar el seu últim titella.

 • Albergínia arrebossada, en bona companyia
  Escolta àudio
  Kids XS

  Albergínia arrebossada, en bona companyia

  Ada Parellada ens cuina albergínies arrebossades; bé l'Ada sola no, ho farà molt ben acompanyada. Recepta molt i molt fàcil i molt i molt cruixent.

 • El patrimoni està en mans dels homes, on és el de les dones?
  Escolta àudio
  Les dones i els dies

  El patrimoni està en mans dels homes, on és el de les dones?

  Els homes són els que, per norma, tenen el patrimoni de més valor. En canvi, les dones s'acaben quedant el que és més intangible. En aquest programa posem en valor el patrimoni de les dones i el que sustenten les dones. Els ritus de vida i mort, el coneixement més enllà del profit econòmic, la feina que passa de portes endins i que no es considera. I per fer-ho, marxarem de ruta amb la caçadora de masies, la Marta Lloret, una dona que rascant-se la seva pròpia butxaca i amb el seu propi cotxe, cataloga masies que les administracions i, moltes vegades, els mateixos amos, per falta de diners, deixen abandonades. Amb ella visitem una masia del segle XII on viu Esther Parellada. Però també parlem de tradicions rurals amb la geògrafa Rosa Cerarols. A més de reivindicar la feina invisible de les conservadores-restauradores amb la presidenta del CRAC, Mercè Gual, i Anna Bertral. Finalment, conversem amb Anna Zaera i Zoraida Roselló, que han revisat el crit del "rihihiu" a Santa Bàrbara.

 • Rescatant les masies que l'administració ha abandonat
  Escolta àudio
  Les dones i els dies

  Rescatant les masies que l'administració ha abandonat

  La Marta Lloret és coneguda a les xarxes socials com la "caçadora de masies". Una dona que es guanya les garrofes fent de tècnica de patrimoni, però quan acaba la feina, no contenta amb el fet de treballar les seves hores, es rasca la butxaca i, amb tot l'esforç personal, agafa el cotxe i se'n va a inventariar masies de Catalunya, moltes abandonades i en mal estat. No té cap administració darrere, només les seves ganes i il·lusió per descobrir-nos a tots un patrimoni únic. Fa unes setmanes, vam acompanyar la caçadora de masies, la Marta Lloret, fins a una masia del segle XII, a Tagamanent, situat al parc natural i reserva de la biosfera del Montseny, on hi viu l'Esther Parellada. La casa té de nom el Bellit, és una meravella i l'Esther ens ha obert les portes.

 • Aprendre d'una xef a Quatre Camins
  Notícia Catalunya migdia (cap de setmana)

  Aprendre d'una xef a Quatre Camins

  Una master class de la cuinera Ada Parellada a la presó de Quatre Camins ha tancat el taller de cuina que han fet sis interns del centre

 • "Plàtans i bananes"
  Escolta àudio
  Kids XS

  "Plàtans i bananes"

  La meravellosa història de "Plàtans i bananes", el conte infantil d'Ari Fleck i Valentí Ponsa. Els entrevistem, amb la Txell Bonet, a "Per primer cop". Una història d'amor que explica la creació fantàstica d'un llibre entre una parella d'il·lustradors que es van enamorar i van decidir ser pares mentre parien un llibre. L'Ada Parellada ens explica com fer dònuts saludables. Un petit truc: estan fets de poma! Però els podem sucar amb tot tipus de cremes. En Quico Sallés està preparant les colònies; més ben dit, les minicolònies de Setmana Santa. Les seves? Noooo, les dels seus fills! Qualsevol iniciativa és bona per gaudir d'una certa tranquil·litat vacacional.

 • Quines són les postres més saludable?
  Escolta àudio
  Kids XS

  Quines són les postres més saludable?

  L'Ada Parellada ens explica com podem fer les postres més saludables de totes les postres que es fan i es desfan. Dònuts saludables? Un petit truc, estan fets de poma! Però els podem sucar amb tot tipus de cremes, des de les de xocolata fins a les de formatge. Tots dos universos, el dolç i el salat, units per la poma a rodelles.

 • Les presons catalanes integraran una escola d'oficis per facilitar la reinserció laboral dels expresidiaris
 • Els Bombers donen per controlat l'incendi a quatre naus de Montornès del Vallès, però es quedaran 24 hores més a la zona
 • Investiguen si l'incendi d'indústria al polígon de Montornès del Vallès ha contaminat el Besòs
 • Peixos morts i escuma al Besòs després de l'incendi en una empresa de dissolvents a Montornès
  Notícia

  Peixos morts i escuma al Besòs després de l'incendi en una empresa de dissolvents a Montornès

  S'investiga si el foc en una nau plena de líquids inflamables pot haver contaminat el riu Besòs

 • Bunyols salats: no cal esperar a les postres per menjar-ne
  Notícia Cuines amb Marc Ribas

  Bunyols salats: no cal esperar a les postres per menjar-ne

  Som uns enamorats dels bunyols i per això farem el possible perquè aquesta massa poc definida i fregida es pugui gaudir abans d'arribar a les postres. Uns quants bunyols fets amb farciments salats, perquè la Quaresma pot ser molt saborosa

 • Els errors a evitar per fer una bona calçotada, segons l'Ada Parellada
  Escolta àudio
  La tarda de Catalunya Ràdio

  Els errors a evitar per fer una bona calçotada, segons l'Ada Parellada

  En plena època de calçots, l'Ada Parellada fa una oda a aquest producte estimat per molts i rebutjat per alguns. Per què és bo fer calçotades? Quan es va fer la primera calçotada de la història? Quins errors cal evitar a l'hora de fer calçotades? Com n'hem de dir ,de la salsa per sucar-hi els calçots? I com no n'hem de dir? Com l'hem de fer? Vint calçots és una xifra d'ingesta prudent? Què en podem fer, dels calçots que no ens hem pogut menjar perquè hem fet el xulo a l'hora d'encarregar-ne? L'Ada dona resposta a aquests i a d'altres interrogants sobre els calçots i les calçotades.

Anar al contingut