Cercador

S'han trobat 3 resultats per periodista afganès blasfèmia.

 • Notícia

  Commuten la pena de mort a un periodista afganès condemnat per blasfèmia

  Un tribunal d'apel·lació de l'Afganistan ha commutat la pena de mort a un periodista i l'ha condemnat a 20 anys de presó per haver distribuït a través d'internet un article que deia que el profeta Mahoma havia ignorat els drets de les dones. Perwiz Kambaksh, universitari de 23 anys, va baixar d'internet l'article escrit a l'Iran i el va distribuir entre els seus amics. Arran d'això va ser sentenciat a mort al gener passat per un tribunal local del nord del país. La sentència va provocar la protesta de diversos estats occidentals, la premsa afganesa i d'ONG prodrets humans. Sota la llei islàmica, establerta a la constitució de l'Afganistan, la blasfèmia està castigada amb la pena de mort.

 • Notícia

  El Senat afganès avala la pena de mort contra un periodista condemnat per blasfèmia

  El Senat de l'Afganistan ha donat suport a la sentència a mort contra Perwiz Kambakhsh, un periodista de 23 anys condemnat la setmana passada per blasfèmia contra Mahoma. La declaració de la Cambra Alta no ha estat votada, sinó firmada pel seu líder, un aliat del president Hamid Karzai. A més, també denuncia les ingerències estrangeres que hi ha per evitar l'aplicació de la decisió del tribunal. L'acusat, que ha recorregut la condemna, nega la imputació, basada en la difusió d'un article on es deia presumptament que Mahoma havia ignorat els drets de les dones.

 • Notícia

  Pena de mort a un periodista afganès per blasfèmia

  Un tribunal de primera instància de l'Afganistan ha condemnat a la pena de mort un periodista de 23 anys per haver repartit a la universitat un article en defensa de les dones. Al text, el periodista deia que el profeta Mahoma "va ignorar els drets de les dones". La justícia afganesa acusa el condemnat, Parwis Kambakhsh, d'haver insultat l'islam i d'interpretar erròniament l'Alcorà. La família del periodista apel·larà contra la sentència, que s'ha dictat a porta tancada i sense presència d'advocat. El periodista va ser detingut arran de les queixes de diversos companys d'universitat per les seves suposades burles a l'islam i a l'Alcorà. Diverses organitzacions de periodistes han denunciat la situació i han exigit a l'executiu afganès que alliberi el jove.

Anar al contingut