Premis Literaris de Girona 2017

Zoo guanya el Premi Cerverí a la millor lletra de cançó en català

"La mestra", de la banda valenciana Zoo, s'ha proclamat guanyadora amb les votacions dels oients de Catalunya Ràdio i iCat, entre les vuit candidates que optaven al guardó

Actualitzat

Aquest vespre, durant la gala de lliurament dels Premis Literaris de Girona 2017, s'ha anunciat la peça guanyadora del Premi Cerverí: "La mestra", de la banda valenciana Zoo. Aquest guardó honorífic, convocat per Catalunya Ràdio, iCat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", es concedeix a la millor lletra de cançó inèdita d'aquesta temporada, que trien els oients per mitjà del portal web de Catalunya Ràdio. 

"La mestra" pertany a "Raval", el segon disc de Zoo, i és un homenatge a Marifé Arroyo, una mestra que entre que entre el 1974 i el 1982 va engegar a la petita població de Barx (la Safor) un projecte d'escola popular, democràtica i valenciana i va ser víctima d'una gran intolerància. La cançó s'inspira en el llibre "La mestra", escrit per Víctor Gómez Labrado, editat per l'Editorial 3i4 l'any 1995 i reeditat per Edicions Bromera el 2010.

Les altres cançons finalistes del concurs han estat "Obriu les portes", de Txarango; "El riu de l'oblit", d'Enric Montefusco; "Menteix la primavera", de Mishima; "Vals de l'oblit", de Jaume Sisa; "Heroïna de Montserrat", de Les Sueques; "Els afores", de Renaldo & Clara, i "Vos trobava a faltar", de Miqui Puig & ACP.

El jurat dels Cerverí està format pels periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; la directora de redacció de la revista "Enderrock", Helena Morén; el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau; el director del programa d'iCat "Independents", Josep Martín, i la responsable de programació musical d'iCat, Lucía Flores, amb Xavier Salvà com a secretari sense vot.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut