Youtubers aneu deixant pas als 'Streamers'

Heu de saber que, quan parleu de "youtubers", ja esteu una mica desfasats. Una nova fornada de joves s'està instal·lant a Twitch

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat
A mi ja no m'interessa mirar vídeos editats a YouTube. Ara prefereixo les transmissions en directe a través de Twitch, que són molt més espontànies i fresques. Els nois i noies juguen, sobretot, a videojocs. De fet, Twitch et permet buscar partides que en aquell moment s'estan transmetent en directe de qualsevol videojoc que et puguis imaginar.

D'acord, sí. M'agraden molt els videojocs, però és que també m'hi puc trobar gent que cuina un plat exòtic, dibuixa un manga o juga als escacs i m'expliquen les estratègies que fan servir. S'hi pot trobar entreteniment i creativitat per a tots els gustos, i en directe.

Aquest és el canal de Twitch del programa "Generació digital", de Catalunya Ràdio

Si teniu fills, potser no ho sabeu, però segur que estan mirant Twitch des de fa uns mesos. Hauríeu de saber que és una plataforma que ara forma part d'Amazon, des que la va comprar per gairebé 1.000 milions de dòlars el 2014.

Només  em molesta una cosa de Twitch, i és que hi trobem persones en directe durant moltes hores i, de vegades, els comportaments i el llenguatge que fan servir s'allunyen molt de ser correctes. I això és així, hi trobem nois i noies tal com són, i de vegades això pot xocar.

A casa, intento conèixer tots els "streamers" que miren els meus fills per veure quin nivell de comunicació tenen amb els seus fans. Una de les característiques importants de la plataforma és que té una columna de xat per poder-te comunicar amb l'autor.

Alguns d'aquests creadors, per cert, estan guanyant molts diners. Els fans poden seguir els canals en dues modalitats: Un "seguir" que et permet rebre notificacions de quan està retransmetent. L'altre, molt més interessant, és una subscripció a canvi d'uns diners mensuals que van cap el creador del canal. Amb això aconseguim deixar de veure publicitat i ens diferenciem dels altres seguidors al xat, amb icones exclusives.

Anar al contingut