ANÀLISI

Valentino entona el "mitja" culpa

Rossi es penedeix del que va passar durant el mundial del 2015, però se n'espolsa totes les culpes i torna a esquitxar Lorenzo, Márquez i Viñales

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

"Lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a ocurrir". Aquest és possiblement el "mea culpa" més famós dels últims temps, pronunciat per l'avui rei emèrit d'Espanya després de disparar uns trets d'escopeta. Hi ha un altre rei, que algun dia serà l'emèrit de MotoGP, que es diu Valentino Rossi i que ha tornat a carregar contra Lorenzo i Márquez, i de retruc ha rebut Viñales. Això en una entrevista al "Corriere della Sera", fa pocs dies, on el 9 vegades campió del món de motociclisme reconeixia penediment per haver-se disparat un tret al peu ficant Marc Márquez enmig de la seva lluita amb Jorge Lorenzo pel títol mundial del 2015.

Diu Rossi: "Me'n penedeixo? Segur. Si no hagués parlat... si no hagués reaccionat... La veritat és que m'haurien enganyat igualment, em vaig desfogar i la vaig cagar". És un sí però no. Reconec que vaig equivocar-me amb la tàctica, però jo no tinc culpa de res.

En la mateixa entrevista li demanen que hi ha molts rivals espanyols més joves que són molt bons. I respon com li ve de gust: «Lorenzo, per bé o per mal, és més transparent que Márquez, menys fals. Viñales em sembla més equilibrat que Lorenzo. Ja veurem si sabrà gestionar la tensió, si canviarà sota tensió. O potser a la pista ni el veig, tal com ha anat als testos. Però les persones es mostren com són sota tensió. Amb la moto aturada tots semblen senyors".

Rossi ja ha fet els 38. De moment el podrem gaudir dos anys més. Que estiri aquest afer més que un xiclet sense sabor només pot respondre, crec, a preparar-se un escut quan hagi de menester una excusa o dues o tres... Valentino és un esportista massa important per embrutar el seu llegat així, més quan assegura que el seu pare el va educar en la humilitat i no en l'arrogància.

Anar al contingut