Anar a la navegació principal
Marc Márquez i Pol Espargaró ja van formar equip de més joves
Marc Márquez i Pol Espargaró ja van formar equip de més joves

Marc Márquez i Pol Espargaró podrien ser companys al 2021

L'arribada de Pol Espargaró a HRC és creïble

Damià Aguilar / UniversMotoGP

I si Honda, després que Alberto Puig no pogués fitxar ni Viñales ni Mir per substituir Lorenzo, pensés en Pol Espargaró, això abans d'acabar el 2019, però resultés que una operació així fos impossible per ser massa aviat, i l'opció Àlex Márquez fos el millor remei? I si Honda va fitxar Àlex Márquez -sabent-ho el campió de Moto2- que al 2021 podria venir algú altre? Perquè recordeu que només va signar un any.

Fa just dos mesos, en una conversa al podcast de DAZN amb Ernest Riveras i Izaskun Ruiz, Alberto Puig va dir que Pol Espargaró és un dels pilots que pot gestionar l'Honda: "És un  pilot que esclar que podria correr amb Honda. Com a concepte, Espargaró supera l'estàndar per a pilotar una d'aquestes Honda". I dilluns passat, al Tot Costa, Pol Espargaró declarava: "No estic en la situació que voldria de lluitar per un títol; ja no soc aquell jove de 23/24 anys que va anar a KTM per guanyar. Jo vull una moto guanyadora, però també vaig prometre a KTM que no... el canvi seria si és ambuna moto oficial guanyadora. Si no, no em vull moure d'on estic perquè es mereixen el meu respecte". Més clar, l'aigua.

Què sé? Que no hi ha res signat, perquè em crec qui he consultat, que afegeix que el tracte es podria acabar no fent.

Què penso? Que si l'exclusiva sorgeix d'Itàlia és perquè algú de Ducati ha rebut una negativa del representant del pilot. I a Ducati ja els va bé intentar desestabilitzar Honda, perquè hi ha l'Àlex Márquez pel mig: un campió del món a qui encara no hem vist competir un cap de setmana de curses amb la Repsol Honda. Pensa que la pandèmia ho ha esgarrat tot. En aquestes dates hauríem d'estar sabent si Rossi segueix al 2021 després de testar-se en 6/7 curses, i ara ja sabríem si la KTM veritablement ha fet un pas endavant o si Àlex Márquez hauria millorat els resultats de Lorenzo.

Què més penso? Que si a Alberto Puig li ha faltat temps per dir a motogp.com "HRC pensa sempre en el present i en el futur (...) Per les circumstàncies en què ens trobem, la temporada no va com hauria de ser, però això no vol dir que Honda deixi de planejar el futur de la millor forma (...) No tenim contractes signats per ningú que no hagi ja estat anunciat". No desmenteix que estigui negociant amb Pol Espargaró, però evidentment alguna cosa se li ha escapat a Puig, i ara tota la premsa en va plena i les xarxes socials van més plenes encara d'especulacions de barra de bar, encara que les bestieses que es diuen pel món no són culpa d'Alberto Puig, evidentment.

I l'Àlex? No puc creure que l'entorn Márquez no sapigués res d'això. No ja per encabronar o no el Marc, sinó perquè l'Àlex és un ésser humà i es mereix respecte. Si al final això es fa i al 2021 el petit dels germans cerverins acaba a l'LCR amb material "pota negra", no serà un mal negoci: menys pressió i a la banqueta de l'equip oficial de fet.

La història de la foto: Marc Márquez i Pol Espargaró van coincidir a l'equip RACC Impala la temporada 2004; i 9 anys després, el 2013, tots dos van ser campions del món. Al Campionat de Catalunya del 2004, a la darrera cursa tots dos van arribar amb opcions de campionat, i al Marc el van tirar, i va fer segon de la general final darrere d'en Pol. Després van anar al Campionat d'Espanya amb molt bon paper en dues curses. En el cas del Marc, el van pujar en aquella Honda amb 12 anys, per sota de l'edat permesa, amb el dipòsit més curt, les manetes més a prop, i de fet anava tant avançat que la moto se li aixecava sovint del darrere.

Anar al contingut

Univers MotoGP

Cerca posts del blog