Anar a la navegació principal
Marc Márquez, durant un entrenament privat
Marc Márquez, durant un entrenament privat
Motor - Moto GP

Marc Márquez i la paciència

Els metges frenen un mes les ganes del Tro de Cervera

Damià Aguilar Morell

Tots els pilots i tota la premsa crèiem que Marc Márquez seria aquest cap de setmana a Qatar. Però la premsa vam cometre una greu errada (l'aficionat potser també, però el client sempre té raó, ja saps). "Nosaltres" ja havíem eliminat els metges de l'equació, i resulta que "segueixen sent" els que la controlen. Vam veure el pilot als circuits de Barcelona-Catalunya i Portimao (un dia a cadascun), amb l'RC213V-S, i el que ens arribava era que la cosa pintava molt bé i que el Marc ja estava ben endollat. Però com havíem vist aquella foto amb els metges a l'estil "equipet de futbol sala" que el Tro de Cervera havia penjat a xarxes el 12 de març, la interpretació va ser: "nois, fins aquí, gràcies per tot, tant de bo ja no ens veiem més". I ves per on, després del test de Portimao, va passar per la Ruber i (tot i que tot va força bé) la recomanació és saltar-se les dues primeres curses per precaució, és a dir "no accelerar el retorn a les pistes i no arriscar amb l'húmer". Destrempada per a tothom, segur que el pilot va ser el primer desencisat. Però com ens havia promès que faria bondat i que escoltaria els metges, doncs cal frenar l'eufòria de la tornada.

Després ve la segona part: el comunicat d'Honda. Un comunicat poc clar (a falta d'altres consideracions que m'estalvio), que comença dient que es perd la primera cursa i acaba dient que tindrà nova revisió mèdica després de la segona (el 12 d'abril). I l'aclariment posterior del pilot a xarxes (suposo que quan els periodistes vam començar a picar la porta d'Honda demanant aclariments) que són efectivament dues curses les que es perd.

El fet de no haver pogut lluitar pels 50 punts com l'afectarà psicològicament quan torni? Si és a partir de Portimao, doncs a partir de la tercera cursa. La destrempada del Marc és alleujament en els altres rivals. Evident. Ara saben que almenys tenen 50 punts de marge sobre el campió. Que no són mai fàcils de guanyar encara que sí fàcils de perdre; per exemple, si aquesta situació genera ansietat en qualsevol altre pilot amb opcions d'entrada. Aquest fet imposa en la persona del Tro de Cervera seguir amb aquest règim de prudència, per no arribar a la tercera cursa i voler-s'ho menjar tot i prendre riscos aleatoriosuplementaris als que ja haurà de prendre. Les coses no passen mai perquè sí. Ningú no ens atrevirem a treure'l del paquet de favorits. I a partir de demà serà just parlar dels que hi són.  

Anar al contingut

Univers MotoGP

Cerca posts del blog