Marc Márquez mira de ser positiu, però torna a estar lesionat
Marc Márquez mira de ser positiu, però torna a estar lesionat
UNIVERS MOTOGP

La diplopia posa en perill la pretemporada de Marc Márquez

Marc Márquez té visió doble, 10 anys després

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat
TEMA:
Esports

Una nova-vella lesió? Marc Márquez torna a tenir visió doble, 10 anys després. El 30 d'octubre va tenir un accident fent enduro prop de casa. Automàticament va ser baixa per córrer el GP de l'Algarve, i el breu comunicat d'Honda parlava de lleugera commoció cerebral.

Ara també es perdrà el GP del País Valencià i els importants testos de MotoGP dels dies 18 i 19 a Jerez, per una diplopia o visió doble.

És la mateixa lesió que va tenir l'octubre del 2011 a Malàisia, després d'una caiguda als entrenaments del Gran Premi. Té el mateix nervi afectat. De fet, té el quart nervi dret paralitzat, amb afectació del múscul oblic superior dret.

Fa 10 anys, tractament conservador

Finalment la solució va ser quirúrgica a mitjan gener. Ara, el mateix oftalmòleg de Quirón Dexeus, Bernat Sánchez Dalmau, estableix també -de moment- un tractament conservador amb controls periòdics per seguir l'evolució clínica.

De fet, és el tractament normal perquè no es pot intervenir en aquest estadi inicial de la lesió. I en cas que calgués, el pilot passaria de nou pel quiròfan.

 

La pretemporada 2022, en perill

Fa 10 anys, es va lesionar un 21 d'octubre, va ser operat un 16 de gener, i va començar la temporada un 8 d'abril amb només un test privat amb una moto de carrer. El Mundial 2022 comença a Qatar el 6 de març, un mes abans. I el primer test és el 5 de febrer a Sepang, a Malàisia.

Des del 2018, el 8 vegades campió s'ha vist condemnat a l'hivern a recuperacions, per operacions de les dues espatlles i el braç dret. I ara la visió doble.

El Tro de Cervera tanca, doncs, la temporada 2021 amb 3 victòries i un podi, més 4 curses absent: les dues primeres pel braç, i les dues últimes per la diplopia.

ARXIVAT A:
Marc Màrquez Esports
Anar al contingut