Ezpeleta: "Si algú s'infecta en una cursa, serem culpables per sempre"
MotoGP posposa dues curses més: els grans premis d'Itàlia (31 de maig) i Catalunya (7 de juny). Ja són 4 curses que queden en llista d'espera, amb Jerez i França

Ezpeleta: "Si algú s'infecta en una cursa, serem culpables per sempre"

MotoGP posposa dues curses més: els grans premis d'Itàlia (31 de maig) i Catalunya (7 de juny). Ja són 4 curses que queden en llista d'espera, amb Jerez i FrançaMotoGP posposa dues curses més: els grans premis d'Itàlia (31 de maig) i Catalunya (7 de juny). Ja són 4 curses que queden en llista d'espera, amb Jerez i França. Les darreres dues entrevistes que ha fet el conseller delegat de Dorna, Carmelo Ezpeleta, aporten més llum a la situació de la temporada de MotoGP i no són bones notícies. En una entrevista publicada ahir per la revista suïssa Speedweek, Carmelo Ezpeleta parla ja obertament de la vacuna del virus i de la possibilitat que no hi hagi temporada. "La situació és dolenta a Espanya, Itàlia i França. Crec que abans que hi hagi una vacuna que pugui aturar la propagació del virus, serà molt difícil organitzar un gran premi i qualsevol altre esdeveniment d'importància. Ni que la vida torni mitjanament a la normalitat, es mantindran les prohibicions de viatjar a tots els països. Per tant, no serà possible que un gran nombre de persones vegin un partit de futbol en un estadi o assisteixin a una cursa de MotoGP. No estic gaire segur que puguem fer la temporada 2020".Fa pocs dies, a La Razón, el conseller delegat de Dorna ja baixava el llistó del mínim nombre de curses necessàries per fer un mundial. Està pactat amb la FIM fer-ne almenys 13, però ja parlava de 10 com d'una xifra vàlida; "Si poguéssim fer un campionat de 10 curses ja estaria molt content". També deia que és millor una cursa a porta tancada que no fer-la, i ja reconeixia que "evidentment és possible que no puguem córrer".

I tornant a les declaracions a Speeweek, Ezpeleta afirma que "és important garantir la seguretat i la salut dels involucrats. Si algú s'infecta en un dels nostres esdeveniments, serem culpables per sempre. També podem sobreviure si hem de cancel·lar-ho tot aquest any (...) Si no podem tirar endavant les curses amb consideracions de salut reals, no arriscarem. Gens! No ens podem enganyar. Els governs i les autoritats sanitàries no ens deixaran fer curses. Hauríem de bellugar 2.000 persones per tot el món, i això només és possible si hem derrotat el virus i se n'ha restringut la propagació (...) Les prohibicions de viatjar només s'aixecaran si tenim un antídot que eviti la infecció".
Anar al contingut