El virus aixafaguitarres
Mala notícia l'anul·lació de la cursa de MotoGP del GP de Qatar 2020 per la crisi del coronavirus, però entrava dins de les possibilitats. La situació

El virus aixafaguitarres

Mala notícia l'anul·lació de la cursa de MotoGP del GP de Qatar 2020 per la crisi del coronavirus, però entrava dins de les possibilitats. La situacióMala notícia l'anul·lació de la cursa de MotoGP del GP de Qatar 2020 per la crisi del coronavirus, però entrava dins de les possibilitats. La situació és crítica, evidentment, perquè el calendari 2020 queda afectat de manera important, amb la recol·locació de Tailàndia, i també el calendari del mundial de superbikes, i tot apunta que el de l'F1 encara més del que ho està. Però els governs no poden jugar amb la salut dels seus ciutadans, aquesta vegada sembla que no. Hi haurà gran premi però no cursa de MotoGP. Els professionals d'aquests equips de la classe reina que es van quedar a l'emirat per precaució hauran de tornar, i els que ja hi són dels equips de Moto2 i Moto3 poden fer "vida normal". Els seus últims testos de pretemporada els han salvat.I aquest matí, el govern tailandès ha anunciat que el gran premi es posposa indefinidament. No hi ha encara comunicat de la FIM o Dorna, però els governs manen. Es parla que la cursa pot anar a partir de setembre, vaja que tornaria potser al punt de l'any passat, escenari de l'ultim títol de Marc Márquez. I tal com està la situació amb els ciutadans italians, no ens hauria d'estranyar que els Estats Units imposi restriccions que posin en perill el Gran Premi de les Amèriques; i el mateix per al Gran Premi d'Austràlia d'F1 (els australians també són dels que primer disparen i després pregunten). I evidentment, si Qatar MotoGP no es fa, la cita de les superbikes del 15 de març tampoc no es farà amb la gran parròquia italiana que també té aquest campionat.Estructura preventiva
L'estat de Qatar té un Centre de Malalties Infeccioses que treballa els 24 hores i que rebria qualsevol cas: es farien analítiques de sang i mostres de faringe per dictaminar si un cas sospitós és una Covid-19. Els resultats es publiquen en 24 hores, temps durant el qual el pacient queda tancat a l'hotel i ha d'evitar qualsevol contacte.

El pilot italià Romano Fenati es va presentar a Qatar per al test amb un quadre de febre que no va passar d'aquí. Però la psicosi també ha estat present durant els testos de Moto2 i Moto3 amb persones negant-se a entrar en garatges on sentien que es tossia. Tossir és sinònim de sospitós, ara mateix. Psicosi. En qualsevol cas, al circuit de Losail s'ha organitzat tot el que cal per aïllar qualsevol cas que pogués presentar-se amb febre, dolor articular, tos, mocs, mal de gola i dificultat per empassar.

Al costat del centre mèdic del Circuit de Losail hi ha una carpa preparada per examinar tothom qui ho vulgui durant el cap de setmana de curses. Qualsevol que tingui símptomes haurà de facilitar informació del seu país d'origen, origen i detalls del viatge, dades de contactes personals dels darrers dies, etc. I dins del centre mèdic del circuit hi haurà una sala d'aïllament en cas que es diagnostiqui un cas de coronavirus. Amb una ambulància preparada per trasllats.

A partir d'aquí, caldrà esperar més esdeveniments per mirar d'aclarir, si es pot, el calendari definitiu, que pel SARS-COV-2 ja no serà el més llarg de la història.
Anar al contingut