El Circuit renovarà amb MotoGP per 5 anys
Dorna i el Circuit, a prop de renovar
Univers MotoGP

El Circuit de Catalunya renovarà amb MotoGP per 5 anys

Si hi ha rotacions amb altres circuits de la Península, hi hauria tres curses en 5 anys

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat
TEMA:
Marc Màrquez

El Circuit de Catalunya compleix avui 30 anys. Un dels circuits de referència del món, amb molta història al darrere, i que en vol seguir fent. I per això necessita renovar els contractes amb la Fórmula 1 i MotoGP.

Ezpeleta no veu cap impediment per renovar 5 anys amb el Circuit
Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna (Foto MotoGP)

Carmelo Ezpeleta, conseller delegat de Dorna i primer director del Circuit, explica al "Tot Costa" que l'acord per ampliar 5 anys més el contracte està gairebé fet.

"Molt bé, no hem signat encara, però hem parlat amb al Circuit i arribarem aviat a resoldre el pròxim contracte, no hi veiem problemes. Estem parlat del mateix contracte que fem amb els altres circuits de la península Ibèrica, un màxim de 5 anys i un mínim de 3 anys. Començarà el 2022 i fins al 2026. L'any que ve penso que tots aquests circuits seran al calendari, però a partir del 2023 hi entraran circuits nous i potser haurem de fer rotacions."

Quant al calendari 2021, potser l'única incògnita és Estats Units. Es manté la data del 3 d'octubre, si bé la situació a Texas no és senzilla.

"Esperem que ho hi hagi cap canvi més de calendari. Serà la primera vegada [en pandèmia] que marxem fora d'Europa i del Pròxim Orient. Anirem als Estats Units, tot pinta molt bé de moment, i les altres curses estan confirmades."

Si el 2022 tornarà a ser un any "normal" és difícil de predir: "Esperem anar millorant l'any que ve, però estem preparats perquè no millori del tot".

El Circuit entra en la trentena
El Circuit compleix avui 30 anys (Foto Circuit de Catalunya)

30 anys del Circuit de Catalunya

Carmelo Ezpeleta va ser el primer director del Circuit de Catalunya, la persona que en va coordinar la construcció. Ell pensa que la instal·lació està en perfecte estat per a MotoGP [al contrari que l'F1, que reclama algunes obres als garatges, per exemple] i que qualsevol modificació que s'hi hagi de fer en el futur vindrà per la seguretat.

"El meu millor record del circuit va ser fer-lo. Com a català, tants anys esperant un circuit i veure la possibilitat de fer-lo i poder treballar amb altres persones/estaments per tirar-lo endavant va ser la millor part. A la inauguració ja no hi vaig ser, ja era a Dorna, però tots els anys de la construcció, amb aquell 1992 que va ser màgic, van ser molt importants, i vam sentir que fèiem una instal·lació per molts anys."

ARXIVAT A:
Marc Màrquez
Anar al contingut