Anar a la navegació principal
El director mèdic de MotoGP és molt prudent amb la Covid-19

Ángel Charte, director mèdic de MotoGP: "Serem rígids i penalitzadors"

"No podem fer un Mundial amb la sospita que fracassarem", diu Charte al "Tot costa"

Damià Aguilar / UniversMotoGP

El doctor Ángel Charte ha atès la trucada del "Tot costa" de Catalunya Ràdio:

"Això no s'ha acabat. El SARS-CoV-2 no marxarà mai. I continuem sense saber-ne res, sense un tractament efectiu al 100% ni una vacuna, i això crea una por. No una por de com combatre el virus, però sí una sensació de respecte. (...) La primera cursa la farem sota una rigidesa important."

Quin serà el protocol?

"Exigirem tres dies abans de la cursa de Jerez que cada persona que vindrà (s'ha retallat al 50% el pàdoc, hi haurà unes 1.200 persones) passi un test; i quedaran confinats als seus domicilis per sortir directament cap a l'aeroport. I un cop arribin al circuit quedaran confinats. Sentim molt que aquestes persones, a més, ja vinguin de confinaments als seus països, però no podem permetre cap errada. (...) Per tant, farem sectorització i confinament a Jerez els 15 dies, i quan arribem a Brno tornarem a fer el mateix."

Charte s'escandalitza quan li comentes que el futbol pot obrir graderies:

"Diria coses greus, anem massa de pressa. L'ésser humà té un problema, la memòria se li esborra en 24 hores. No podem perdre la cara a la Covid-19, que ha fet molt de mal."

Sobre el fet que es puguin fer les curses de fora d'Europa amb públic, Charte ha dit això al "Tot costa"

"Mèdicament hem après a conviure i a enfrontar-nos al virus, però encara no sabem com es comporta, i crec que alguna sorpresa tindrem, tampoc no sé quan. És evident que, com més gent hi ha en un lloc, més possibilitats hi ha de contagi. (...) Hem de lluitar i seguir les mesures de prevenció marcades. A l'àmbit de les motos, serem molt rígids i molt penalitzadors. No podem fer un Mundial amb la sospita que fracassarem."

I com serà el Mundial 2021?:

"Ja li respondré a partir de l'octubre. Jo tinc ombres... ombres."

"Alea jacta est", que diria algun romà, no?

Anar al contingut

Univers MotoGP

Cerca posts del blog