Una Diada "estranya" que no servirà per prendre les constants vitals al procés

Actualitzat
TEMA:
11S
Una Diada "estranya" que no servirà per prendre les constants vitals al procés

Des de fa 8 anys, cada 11 de Setembre ha marcat el to de la temporada del procés. Any rere any, mobilitzacions impactants, imaginatives i, sobretot, multitudinàries han atiat la classe dirigent a encarar el curs polític i han mantingut en forma la connexió entre partits i carrer. Tots els moments decisius del procés han estat precedits per grans mobilitzacions per la Diada. La reivindicació del pacte fiscal, el 9N, l'1-O...

Aquest any la Diada serà diferent de totes les anteriors perquè hi ha un factor extern: el coronavirus, que ho trasbalsa tot i que obliga a fer una celebració de mínims. És, això sí, una altra Diada amb polítics a la presó: i ja en són tres. Però per primer cop des del 2012, aquest 11 de Setembre no servirà per prendre les constants vitals al procés. Ens quedarem amb el dubte de saber quin és l'estat de salut real de l'independentisme. No sabrem quina hauria estat la capacitat de mobilització de les entitats i els partits sense la pandèmia.

La foto d'aquest any, malgrat tot, també serà històrica: la d'una mobilització escampada i dispersa, carrers buits, cap multitud enlloc, uns aquí... uns allà, i seguiment virtual. Alguns hi veuen un paral·lelisme amb el moment polític.

La del 2020 és una Diada d'impàs, amb una sensació general de letargia, potser d'esgotament, a les portes, un any més, d'una crisi institucional per la probable inhabilitació del president de la Generalitat i amb les eleccions a l'horitzó.

Una Diada estranya... però una cosa no canvia, nosaltres hi som. Catalunya Ràdio us acompanyarà durant tot el dia amb una programació especial que comença a aquesta hora i que s'acabarà al vespre, un cop es donin per enllestits els actes institucionals i els del carrer. Edició especial d'"El matí de Catalunya Ràdio" fins a la una, "Catalunya migdia" de dues a quatre, i a partir de les cinc ens hi tornarem a posar amb l'Òscar Fernández i tot l'equip d'informatius per explicar-vos com són aquestes concentracions que esquitxen el país i l'acte central de la tarda.

ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut