ANÀLISI

Una altra consola?

Els videojocs són els únics que poden salvar la nova proposta de Nintendo

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat

Nintendo ha tret al mercat una nova consola de videojocs, la Nintendo Switch, en un moment en què sembla que el mercat està saturat de propostes d'entreteniment digital al mòbil, al PC i al sistema PlayStation 4, que domina al mercat.

Molts experts han arrufat el nas i d'altres vam dubtar del seu èxit, però després de poder jugar al nou Zelda, un dels primers videojocs presentats, molts han començat a veure la proposta amb millors ulls.

Al final, un sistema d'entreteniment tira endavant gràcies als seus jocs, i encara que Nintendo evidentment apostarà pels seus clàssics de sempre, com Mario, aquest Zelda o noves apostes com la segona part de Splatoon, serà necessari que les desenvolupadores que no tenen res a veure amb Nintendo treguin els seus FIFA o Minecraft perquè el sistema es popularitzi.

La consola és un híbrid que permet utilitzar-la en qualsevol lloc o connectada al televisor de casa. De fet, el cor està dins de la petita tauleta de la Switch. Aquest problema d'espai demostra que Nintendo no vol posar-hi dins la tecnologia més avançada perquè els seus gràfics siguin els més espectaculars.

Molta de la gent que m'envolta em comenta que aquesta Nintendo Switch no té res a fer, però el sentiment que tinc és de respecte per una empresa que només pensa en la diversió dels seus jugadors i, en el cas de la Switch, en la seguretat dels usuaris. En aquest sentit, la sortida de la consola coincideix amb una aplicació pensada per als pares que supervisa i controla l'ús de la Switch per part del menor que espero que sigui la llavor perquè les altres plataformes d'entreteniment facin el mateix.

Anar al contingut