Paula Molés
Paula Molés
DIUMENGE, A LES 13.00

"Un restaurant caníbal a Berlín" reivindica el tauró per menjar-lo

Aquest diumenge, 10 d'abril, a les 13.00, "Un restaurant caníbal a Berlín" analitzarà els taurons des del punt de vista culinari i donarà fonaments científics que expliquen el motiu pel qual les patates xips de bossa són tan addictives. Al "Nyap o top?" el convidat serà el periodista i conductor del programa "Al cotxe" de TV3, Eloi Vila.

"Un restaurant caníbal a Berlín" de diumenge divulgarà que a Catalunya hi ha més de 40 espècies diferents de taurons, encara que les més consumides són 3: gatet, moixina i mussola. La pescadora i antropòloga Àgueda Vitòria reivindicarà aquests peixos una mica oblidats, però que formen part de la tradició culinària del país. També es revelarà que el caçó, que és tan famós a Andalusia en adob, en realitat és un tauró i que la seva carn blanca és tendríssima, amb la qual cosa hi ha altres maneres de cuinar-lo. 

El programa també intentarà resoldre el dubte que planteja l'Anna, una nena de 9 anys: "Per què les patates xips de bossa són tan addictives?" Una de les raons és que biològicament els humans estem dissenyats per identificar i desitjar una sèrie de nutrients, que són els hidrats de carboni, els greixos o la sal. Una altra de les explicacions està en el nostre cervell: quan mengem patates xips alliberem dopamina, l'hormona del benestar. I Toni Massanés, director de la Fundació Alícia, també explicarà les conclusions d'un estudi científic que diu que la clau no només està en els greixos i els hidrats de carboni, sinó també (i sobretot!) en el cruixent!  

Al "Nyap o top?" el convidat serà el periodista Eloi Vila, que és qui està al capdavant del programa "Al cotxe" de TV3. Serà bo o serà un desastre un sandvitx refrigerat i llest per menjar comprat en una àrea de servei?  

El programa que dirigeix i realitza Paula Molés també farà la llista de la compra dels productes que estan en el seu millor moment aquest mes d'abril, repassarà l'actualitat de la setmana i donarà a conèixer l'especialitat d'un restaurant mític: El Racó d'en Binu, a Argentona, al Maresme. 

 

Anar al contingut