Paula Molés
Paula Molés

"Un restaurant caníbal a Berlín" entrevista Ricard Camarena, cuiner valencià molt reconegut

Aquest diumenge, "Un restaurant caníbal a Berlín", amb Paula Molés, entrevista el cuiner Ricard Camarena, premi Nacional de Gastronomia

Ricard Camera va néixer a Barx, a la comarca de la Safor, i amb 25 anys va deixar la música per dedicar-se a la cuina. Té 5 restaurants a València. El restaurant gastronòmic que porta el seu nom està reconegut amb 2 estrelles Michelin i acaba d'anunciar que el tancarà els caps de setmana perquè els seus treballadors puguin descansar. Premi Nacional de Gastronomia i fill adoptiu de la ciutat de València, és un dels cuiners més singulars que tenim. Una singularitat que s'ha treballat sol. No ha fet de stagier en cap gran restaurant, ni tampoc ha après de cap gran cuiner. El que li ha donat tot, reconeix, és la seva família que tenia una tenda de menjar: "Allà vaig aprendre a triar els millors productes, i això és fonamental pel que faig ara". Camarena és un obsessionat amb el producte i intenta que la seva cuina no s'assembli a res.

També vindrà al restaurant caníbal el nostre crític de capçalera, Philippe Regol. Amb ell comentarem dues pel·lícules sobre la restauració acabades d'estrenar i de les quals tothom parla. La primera narra la història del primer restaurant francès sorgit amb la Revolució Francesa, es diu "Delicioso" i es pot veure als cinemes. La segona "Hierve", a Filmin, és un pla seqüència que ensenya el servei del sopar a dins la cuina d'un famós restaurant de Londres. També ens descobrirà l'última creació d'un reputat pastisser francès, François Perret, que serveix un croissant amb forma rectangular a la pastisseria del Ritz. Regol ha estat a París i ens dirà què li sembla. 

Al "Nyap o Top" Joan Botta, que ara dirigeix i presenta "El Suplement" de Catalunya Ràdio. Li farem tastar un plat que li recordarà la seva experiència treballant a "El Cafè de la República", amb Joan Barril. El so del Salvador d'aquesta setmana fa un homenatge a la infusió de camamilla.

"Un restaurant caníbal a Berlín", realitzat i presentat per Paula Molés, s'emet els diumenges a les 13.05.

catradio/restaurantcanibal

twitter/restaurantcanibal

instagram/restaurantcanibal

spotify/restaurantcanibal

 

Anar al contingut