Imatge d'arxiu del coronel Diego Pérez de los Cobos (EFE)
Imatge d'arxiu del coronel Diego Pérez de los Cobos (EFE)
ANÀLISI

Un acarament necessari

El que passa al Tribunal Suprem té conseqüències en la precampanya electoral

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Manuel Marchena considera que és "prematur" fer un acarament entre el comissari dels Mossos Ferran López i Diego Pérez de los Cobos, que va coordinar el dispositiu policial el primer d'octubre. La justícia triarà el moment que consideri oportú, però el Tribunal Suprem no és una bombolla i el que hi passa té ressonàncies en la política, que ara comença a accelerar-se.

En aquesta precampanya, alguns partits han posat la policia catalana al centre del debat. Pablo Casado ha proposat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil prevalguin per damunt dels cossos de seguretat autonòmics. En la base d'aquesta idea hi ha la lectura que el PP fa del que va passar durant la tardor del 2017 a Catalunya i el paper que hi van tenir els Mossos. Es tracta d'una matèria sensible i per això, entre altres motius, és necessari l'acarament que ha proposat Xavier Melero: els ciutadans tenen dret a tenir la màxima informació abans de votar, a saber quina de les dues fotografies que ara hi ha sobre la taula s'ajusta a la realitat.

De moment, aquest dimecres, López -en qui La Moncloa va confiar per dirigir el cos durant el 155- ha reforçat la versió de Josep Lluís Trapero. El tribunal decidirà, tot i que és obvi que la política té raons que la justícia no entén (i viceversa).

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut